Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kiwisector China heeft nog lange weg te gaan

De jaarlijkse kiwiproductie China bedraagt 50% van het totale wereldwijde volume. De kiwiteelt is voornamelijk geconcentreerd in vier provincies: Shanxi, Sichuan, Henan en Guizhou. Deze vier regio's produceren ruim 90% van het totale Chinese kiwivolume.





Nu de levensstandaard de laatste jaren is gestegen, groeit de vraag naar kwaliteitsfruit. Kiwi's worden op zowel de binnen- als buitenlandse markt steeds populairder. De afgelopen tien jaar is de kiwiproductie in China fors gestegen en groeide alleen de laatste zes jaar al met meer dan 150%.



Vanwege milieu- en klimaatveranderingen is de kwaliteit van Chinese kiwi's echter niet vergelijkbaar met die van importkiwi's. De Chinese sector kan zijn groeiende volumes dus alleen in het lagere segment op de binnenlandse markt afzetten. Het hogere marktsegment is nog altijd afhankelijk van importfruit. De belangrijkste overzeese kiwileveranciers aan de Chinese markt zijn Nieuw-Zeeland, Chili en Italiƫ.


Er is een onbalans tussen vraag en aanbod op de Chinese kiwimarkt. Na jaren van promotie hebben consumenten de prijzen zien stijgen en ook de vraag is fors toegenomen. De kiwiproductie is weliswaar gegroeid maar de mate waarin het fruit vermarkt wordt, is nog altijd laag omdat het product niet aan de eisen van de consument beantwoordt.

Publicatiedatum: