Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Kiwisector China heeft nog lange weg te gaan

De jaarlijkse kiwiproductie China bedraagt 50% van het totale wereldwijde volume. De kiwiteelt is voornamelijk geconcentreerd in vier provincies: Shanxi, Sichuan, Henan en Guizhou. Deze vier regio's produceren ruim 90% van het totale Chinese kiwivolume.

Nu de levensstandaard de laatste jaren is gestegen, groeit de vraag naar kwaliteitsfruit. Kiwi's worden op zowel de binnen- als buitenlandse markt steeds populairder. De afgelopen tien jaar is de kiwiproductie in China fors gestegen en groeide alleen de laatste zes jaar al met meer dan 150%.Vanwege milieu- en klimaatveranderingen is de kwaliteit van Chinese kiwi's echter niet vergelijkbaar met die van importkiwi's. De Chinese sector kan zijn groeiende volumes dus alleen in het lagere segment op de binnenlandse markt afzetten. Het hogere marktsegment is nog altijd afhankelijk van importfruit. De belangrijkste overzeese kiwileveranciers aan de Chinese markt zijn Nieuw-Zeeland, Chili en ItaliŽ.


Er is een onbalans tussen vraag en aanbod op de Chinese kiwimarkt. Na jaren van promotie hebben consumenten de prijzen zien stijgen en ook de vraag is fors toegenomen. De kiwiproductie is weliswaar gegroeid maar de mate waarin het fruit vermarkt wordt, is nog altijd laag omdat het product niet aan de eisen van de consument beantwoordt.


Publicatiedatum: 9-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: