Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Omzet Plus met 1,5% gestegen naar €2,26 mld

Supermarktketen Plus heeft in 2016 een omzetstijging van 1,5 procent geboekt naar 2,26 miljard euro. De stijging overtreft de marktgroei van 0,7 procent. De keten investeert veel in winkels, online activiteiten en ICT. "Wij kijken terug op een uitstekend jaar voor Plus. De omzet groeide opnieuw boven het marktgemiddelde en ook ons operationeel resultaat steeg fors. Wij hebben in 2016 weer flinke stappen gezet om Plus nog sterker en beter te maken. Ook de komende jaren zullen we veel investeren in formuleontwikkeling, online activiteiten, nieuwe ICT systemen en een volledig gemechaniseerd grootschalig distributiecentrum", aldus Jan Brouwer, algemeen directeur Plus.

Consumentenomzet
De consumentenomzet steeg in 2016 (52 weken) met 1,5 procent ten opzichte van 2015 (53 weken); dit is 0,8 procent hoger dan de marktgroei van 0,7 procent. Op basis van een vergelijking met 2015 gemeten over 52 weken bedroeg de groei van de omzet 3,7 procent tegenover een marktgroei van 2,8 procent. Ondanks het wegvallen van een 53e week in vergelijking met 2015 is sprake van een stijging van het operationele resultaat met 6,5 procent.

De vele investeringen in de winkels en de aangescherpte commerciële koers waren belangrijke factoren voor deze omzetgroei. Ook de online activiteiten namen in 2016 toe met onder meer de lancering van de Plus app en de introductie van Plus Express. Klanten konden eind 2016 bij 240 winkels online bestellen en ruim 150 winkels hebben een ophaalpunt in of naast de winkel.

Plus kreeg er in 2016 drie nieuwe winkels bij; in Luyksgestel, in Tilburg en in Uden-Zuid. Vier vestigingspunten met te weinig toekomstperspectief sloten de deuren. Dit betroffen winkels in Rijswijk, Tilburg, Losser en Spaubeek. Elf winkels zijn substantieel vergroot en vier winkels zijn gereloceerd. Per saldo werden 6.450 vierkante meters toegevoegd aan winkelvloeroppervlakte. 34 winkels werden omgebouwd naar het Briljant concept. Hiermee was 2016 opnieuw een jaar waarin de kwaliteit van de vestigingspunten fors werd verbeterd.

Voortbouwen op ingezette koers
2016 stond voor PLUS in het teken van omvangrijke investeringen voor de toekomst. Deze investeringen zijn nodig om de concurrentiepositie van Plus nu en in de toekomst te versterken. Projecten als het nieuwe ICT-systeem voor het servicekantoor, de distributiecentra en alle supermarkten en het nieuwe volledig gemechaniseerde centrale distributiecentrum gaan in 2017 veel energie vragen van iedereen die bij Plus is betrokken. Ze zullen naar verwachting ook leiden tot een lager operationeel resultaat, vergeleken met 2016, verwacht het concern.

De jaarrekening over 2016 wordt vastgesteld in de Vergadering van Aandeelhouders op 21 maart 2017.

Bron: Plus

Publicatiedatum: 9-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: