Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Positieve reacties en veel aanmeldingen ADN Studieclubs

Vanuit ADN hebben we een ambitieus plan neergelegd: binnen een aantal jaar is in iedere provincie in Nederland minimaal één Studieclub, begeleid vanuit ADN in samenwerking met SVO Vakopleiding Food (Christ Manders). De start is veelbelovend.
We hebben begin dit jaar 7 locaties, over het land verdeeld, bepaald om mee van start te gaan. Nu de eerste bijeenkomsten zijn geweest, kunnen we stellen dat het een succes is. Meer dan 75 bedrijven hebben zich aangemeld voor deelname. Een geweldig resultaat, wat betekent dat het duidelijk voorziet in een behoefte.Succesvolle eerste avonden
De eerste avonden hebben veel positieve reacties opgeleverd. De bijeenkomsten worden vooral gebruikt om van en met elkaar te leren. Productgericht en geheel gewijd aan onderscheidend vermogen. De eerste avonden zijn ook gebruikt om uitleg te geven over de inhoud van Studieclubs, waarbij wordt aangegeven dat er volop ruimte is voor maatwerk. De groep bepaalt de inhoud, samen met ADN. Als rode draad door de bijeenkomsten heen zullen de facetten van het ondernemerschap worden behandeld. Is er vervolgens behoefte aan verdieping, bedrijfsbezoeken, specifieke behandeling van producten of individueel maatwerk, dan is dat allemaal mogelijk.


Het recept van de elixers werd besproken bij ADN studieclub te Boonstra Verswaren

Smoothies, slowjuice, sappen en Elixers

Dit was het centrale thema van de eerste bijeenkomsten. Sommige bedrijven zijn er al een eind mee op weg, anderen doen er nog weinig of niets mee. Het mooie is dat dan ervaringen worden gedeeld en de tips over en weer over de tafels gaan. Wim Landwaart, bestuurslid van ADN, deelt zijn ervaringen tijdens deze avond. Niet om alles één op één te kunnen kopiëren (dit mag natuurlijk wel), maar vooral om een betoog te geven over het onderscheidend product, iets verkopen dat bij de supermarkt niet verkrijgbaar is. Product gecombineerd met kennis en persoonlijke aandacht voor de klant zijn ijzersterke marketingtools die we in handen hebben. Christ Manders (SVO Vakopleiding Food) is door ADN aangesteld als coördinator voor de Studieclubs. Samen met Andrea Paffarini (ADN) verzorgt hij de inhoud van de avonden en inventariseert hij de behoeften van de verschillende clubs.

Meedoen kan nog steeds
Op de verschillende locaties is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Instappen in een Studieclub kan altijd, tenminste als je lid bent van ADN. Neem hiervoor contact op met kantoor van ADN en vraag naar de mogelijkheden en de kosten. Ter afsluiting van dit artikel nog een quote uit de Powerboostavonden van Jörgen Raymann: "Probeer iedere avond iets slimmer naar bed te gaan dan dat je die ochtend bent opgestaan".
Voor inschrijving van de Studieclub kun je een mailtje sturen aan: info@agfdetailhandel.nl of bel naar (070) 351 21 06.

Bron: AGF Detailhandel Nederland

Publicatiedatum: 9-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: