Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
joint venture met Al Dahra

BayWa investeert in tomatenteelt Abu Dhabi

BayWa start een joint venture met Al Dahra. Het Duitse bedrijf investeert daarmee 30 miljoen euro in onder andere de tomatenteelt in Abu Dhabi, thuisbasis van Al Dahra. Het geld wordt gestoken in de kasteelt in het land. De producten moeten in de Emiraten en de regio vermarkt worden.

Het besteedbaar inkomen aan groenten en fruit in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) is hoog. Het land heeft een goede markt voor premium producten. Al Dahra BayWa zal gevestigd worden in de hoofdstad van de Emiraten: Abu Dhabi. De Emiraten hebben een groot potentieel, verklaart Klaus Jozef Lutz, CEO van BayWa de stap.

"We zien internationaal meer interesse om de keten tussen teler en consument te sluiten," aldus Lutz in een persbericht. "Die trend wordt weergegeven in deze beslissing." De focus ligt op premiumproducten. De kassen worden gebouwd op een terrein van 15 hectare. In de eerste fase zal het bedrijf jaarlijks 5.000 ton tomaten produceren die via lokale retailers op de markt gebracht worden. De overeenkomst moet nog goed gekeurd worden door de autoriteiten in de VAE.


Publicatiedatum: 8-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: