Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Fresh start met standaard ERP software

De gemiddelde levensduur van een ERP-software pakket is 5 tot 7 jaar. Gedurende deze jaren staat de ERP software eigenlijk stil en groeit met je bedrijf mee door maatwerk oplossingen. Een frisse start is een goede manier om jouw bedrijfsprocessen en maatwerk oplossingen eens goed onder de loep te nemen.
Waarom al dat maatwerk nodig is?Recentelijk verscheen er in de AGF Primeur, vakblad voor de AGF-handel, een artikel waarbij Glenn Bainathsah zijn visie op al dat maatwerk en de verouderde software liet schijnen. Zijn belangrijkste constatering was de afwezigheid van standaard software in het verleden. Maatwerk werd regelmatig in het leven geroepen omdat het de voordeligste oplossing is of omdat er gewoonweg geen standaard software beschikbaar is. Bij sommige bedrijven zie je daardoor een opeenstapeling van verschillende maatwerkmodules die aan elkaar zijn geknoopt en het bedrijfsproces van voor tot achter ondersteunen. Maar is maatwerk altijd wel het voordeligste?

Met 'voordeligste' worden niet alleen de kosten voor de aanpassing tegenover een upgrade bedoeld, maar ook de tailor-made oplossing die specifiek op bedrijfsprocessen is toegespitst en die voor gebruikers direct herkenbaar en logisch is. Tevens speelt de noodzaak en timing van een oplossing een belangrijke factor tot het laten ontwikkelen van het maatwerk.

Maatwerk is een blokkade
In het verleden was maatwerk gebruikelijk, terwijl tegenwoordig de visie steeds meer standaard is. Niet alleen de ERP leveranciers erkennen de negatieve gevolgen van maatwerk, ook bij steeds meer ondernemers beginnen de gevolgen duidelijk zichtbaar te worden, zoals:
  • Het vertrek van de kennis van het maatwerk uit de organisatie
  • Het onderhoud van het maatwerk
  • De blokkade op het gebruik van bepaalde functionaliteiten die interessant zijn voor een verbetering van de bedrijfsprocessen en efficiëntie
Dit zijn pas drie punten. Er zijn er nog legio op te noemen die er voor zorgen dat jouw bedrijf belemmerd wordt in de groei.

ERP pakketten
ERP pakketten hebben zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale add-ons die specifiek zijn toegepast op een specifieke branche. Deze oplossingen zijn ontwikkeld op basis van 'best-practice' en maken het meeste maatwerk overbodig. Natuurlijk zal de best-practice oplossing misschien iets meer handelingen hebben, maar aan de andere zijde win je verbeterde inzichten en integratie met andere oplossingen. Dankzij de mogelijkheden van integratie met andere bedrijfssoftware is de visie van een alles-in-1 pakket naar een applicatielandschap met best of different worlds verschoven.

Nieuwe ERP pakketten bieden nieuwe mogelijkheden. Integratie met andere bedrijfssoftware staat centraal, zoals bijvoorbeeld Business Intelligence software. Daarnaast bieden deze software pakketten vaak een cloud infrastructuur aan, waardoor het niet meer noodzakelijk is om de hardware en back-ups in eigen beheer te houden. Tevens wordt de kennis van de standaard software breder gedragen. Waar voorheen jouw consultant en key-user de kennis hadden over het maatwerk, is dit nu de key-user, gebruikers en de ERP leverancier.

Het voordeel dat er nog het meeste uitspringt is, dat er eens met een frisse blik en nieuwe innovatieve inzichten gekeken wordt naar uw bedrijfsprocessen en hoe een standaard ERP-pakket jouw bedrijf verder laten groeien met minder kosten.

Alleen een fresh start laat jouw ERP pakket voor je werken en maakt jouw bedrijf klaar voor de toekomst.

Voor meer informatie:
Derek Huizer
Axians
T: 088 – 988 9280
derek.huizer@axians.com
www.axians.nl

Publicatiedatum: 8-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: