Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Staking Spaanse havens: importeurs zoeken alternatieve routes

Sinds de eerste stakingen van stuwadoors in de Spaanse havens werd aangekondigd, loopt het laden en lossen vertragingen op. Dat resulteert in vertragingen van importgroenten en -fruit, maar ook tot hogere kosten voor de importeurs. Die worden geconfronteerd met een rekening voor de opslag van de producten in de haven.

Hoewel eerst werd gedacht dat het een geďsoleerd probleem was, lijkt de situatie nu langer te gaan duren dan verwacht. Als gevolg daarvan kijken Spaanse importeurs naar alternatieve routes waarbij de Spaanse havens vermeden worden. Onder andere Rotterdam wordt genoemd. Uitwijken naar andere havens brengt extra kosten met zich mee voor de importeurs.

De situatie is gespannen. Het is onzeker of alle orders geleverd kunnen worden en tegen welke kosten. "We hebben een groot probleem. We hebben al een product verkocht dat we niet kunnen leveren," vertelt een Spaanse importeur van fruit uit Latijns-Amerika en Zuid-Afrika. "Tot op heden hebben we nog geen oplossing gevonden voor de korte termijn, behalve uitwijken naar andere Europese havens in Nederland of België. Ook kunnen we rekening houden met de extra kosten om er zeker van te zijn dat we kunnen leveren aan onze klanten."


Publicatiedatum: 8-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: