Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Nieuwe verpakking gaat vorming van ethyleen tegen

Het in Chicago gevestigde Hazel Technologies werkt actief aan het verminderen van voedselverspilling. Het bedrijf heeft daarom verpakkingsmateriaal ontwikkeld dat de vorming van schimmels tegen moet gaan en dat door simpele scheikunde het bederf van groenten en fruit vertraagt: Fruitbrites. 

Volgens het Amerikaanse ministerie van landbouw wordt er in de VS na de oogst zo'n 11 miljard kilo aan groenten en fruit met een waarde van $30 miljard (€28,4 miljard) weggegooid. Hazel Technologies wil met de nieuwe verpakkingsoplossing dit volume aan verspilling verkleinen.

Ethyleen is een natuurlijk hormoon dat planten laat rijpen. Door de vorming van dit hormoon tegen te gaan, kan ervoor worden gezorgd dat groenten en fruit weken lang houdbaar blijven. FruitBrites van Hazel Technologies bevatten 1-methylcyclopropeen (1-MCP), dat de effecten van ethyleen nabootst, maar tegelijkertijd ook de ethyleen-receptoren in groenten en fruit blokkeert. 1-MCP is een molecuul dat in het verleden al vaker is gebruikt om groenten en fruit langer vers te houden. Andere bedrijven die van 1-MCP gebruik maken, zijn onder andere AgroFresh en FloraLife. 

Het verpakkingsmateriaal is biologisch afbreekbaar en niet giftig. Telers kunnen met FruitBrites de omzetmogelijkheden van hun producten verlengen zonder dat er gebruik gemaakt hoeft te worden van spray of andere chemische oplossingen. 

Publicatiedatum: 15-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: