Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Maxima ruikt, proeft, vraagt en geniet op werkbezoek

Koppert Cress presenteert tuinbouw Koninklijk

Tholen - De prijzenkast van Rob Baan is inmiddels overladen. Vorig jaar ontving de directeur van Koppert Cress de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap uit handen van Koningin Máxima als erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting. Gisteren bezegelde de Koningin de prijs met een bezoek aan Koppert Cress, begeleid door directeur Klaas Knot van De Nederlandsche Bank als initiator van de Koning Willem I Stichting. Toch maakte de bekendste Nederlandse tuinder er geen one-man-show van, maar greep hij het bezoek met beide handen aan om de Nederlandse tuinbouw te promoten.Hij vond daarvoor bij de Koningin een aandachtig gehoor. Ze bekeek vol belangstelling de smaakles, waarbij kinderen van de plaatselijke basisschool smaken moesten herkennen van dropplant, komkommerkruid en koolrabi met saffraan en nam vervolgens in de proeftuin zelf ruim de tijd om de talrijke eetbare planten en bloemen te proeven en te ruiken. Vervolgens kreeg ze een rondleiding door de kas van Koppert Cress, die voorzien is van zonnecollectoren en een ondergrondse warmteopslag en voor de productie gebruikmaakt van LED-belichting.Van achter zijn befaamde Molteni-fornuis waarvan er wereldwijd maar drie bestaan - "Hij weegt 2,5 ton en dat kostte die ook" - legde Rob uit dat hij hiermee een lokeend had om de beste chef-koks naar zijn bedrijf te halen. "De groten der aarde hebben hier gekookt." Daarbij maakt hij zich sterk voor de Dutch Cuisine-regel: We moeten de gangbare norm van 80% vlees en 20% groenten zien om te draaien. Voeding is de basis van de gezondheid. Daarom werken we mee aan medisch onderzoek dat de gezondheidswaarde van groenten voor het menselijk lichaam aantoonbaar maakt."Maxima nam vervolgens een kijkje bij Rob & Bob Fair Food, het nieuwe bedrijfsrestaurant van Koppert Cress, waar Rob zijn personeel en bezoek trakteert op gratis groentenmaaltijden. De koningin sprak daar onder meer met Tamara de Weijer, voorzitter van Vereniging Arts & Voeding, over het belang van gezonde voeding op de werkvloer. De arts wees erop dat een ziekte als Diabetes II simpelweg voorkomen kan worden door gezonder te eten.Uitgezwaaid door veel Westlanders nam Maxima weer afscheid van Koppert Cress. Rob Baan blikte trots terug. "Vandaag hebben we uitgelegd hoe duurzaam de Nederlandse tuinbouw is. De koningin stelde nog meer vragen dan ik tijd had om te beantwoorden. Als ze nou niet weet hoe de tuinbouw in elkaar zit, dan komt ze er niet meer achter!"Publicatiedatum: 8-3-2017
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

  

Reacties:


Kan er niks aan doen maar het is net of je van tuinkers eten dikker word.
Weightwatcher, weegbrugge - 9-3-2017 13:32:52


Weer een geweldige promotie voor gezonde voeding en de innovatieve tuinbouwsector gepresenteerd door Koppert Cress voorman Rob Baan.
Als blauwe bessensector smullen we van de geweldige promoties voor "gezonde voeding". Door de niet aflatende inspanningen van Rob Baan zijn bedrijf, netwerk en team zal "gezonde voeding" een steeds prominentere rol gaan vervullen in onze gezondheidszorg.
De Greenport Venlo Campus is uitgedaagd om meer MKB bedrijven met gezonde voeding te ondersteunen en hun producten erkent te krijgen.
Als blauwe bessensector zullen we hierin participeren en ondersteunen.
Wordt vervolgt.
Theo Douven, Melderslo (email) - 8-3-2017 14:30:25


Een gedreven en kundig gezondheidspromotor uit het Westland,
is reeds menig keer bekroond voor zijn werk met gezond verstand,
ook een bezoek van onze koningin,
bracht hem allerminst van zijn zin,
en deed menig koninklijk tuinbouw promotieadvies van de hand!

Leo van der Valk, Vierpolders - 8-3-2017 13:15:43


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: