Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Japans appelras Venus Gold doet zijn entree in China

Het appelras Venus Gold is de verrassing op de Chinese appelmarkt dit jaar. Dit nieuwe uit Japan afkomstige ras werd door Rongcheng Agricultural Bureau en Weihai Tea Station in China geïntroduceerd. Het seizoen van deze appel loopt ongeveer parallel aan dat van Fuji en de prijzen liggen rond de €2 per kilo, beduidend hoger dan die voor Fuji appelen. Het ras zal naar verwachting snel uitverkocht zijn en de totale inkomsten van het ras worden geraamd op €273.967," vertelt directeur Zhang van Tian Youtian Ecological Agriculture.


Het ras dankt zijn populariteit aan een combinatie van kenmerken. Ten eerste heeft de appel een ovale vorm en gele schil. Op de markt wordt het ras vaak samen met Fuji appelen in een geschenkdoos aangeboden, wat er aantrekkelijk uitziet voor de consument. Daarnaast is de appel lang houdbaar en ten derde heeft hij een knapperige 'bite'. De appel bloeit tweemaal per jaar in het voor- en najaar. Dit jaar zullen er 100.000 bomen aangeplant worden en het is de bedoeling dat het areaal volgend jaar met 20 tot 26 hectare uitgebreid wordt.


"Ons bedrijf is gevestigd in Rongcheng in de provincie Shandong. We beschikken over een bio en een groen keurmerk voor een areaal van 207 hectare, waar we voornamelijk Fuji en Venus telen. We kweken ook Venus bomen die we aan handelaren in heel het land verkopen via onze logistieke onderneming Shandong Tian Youtina op e-commerce platforms als WeChat en Taobao. We maken gebruik van biologische meststoffen.""Het seizoen van Fuji loopt van oktober tot juni. Onze boomgaard werd in de winter van 2013 aangelegd en de volumes zijn dus nog niet zo groot. De laatste jaren is de binnenlandse appelmarkt zwak als gevolg van de sterke groei en slechte kwaliteitsbeheersing. Hoewel de productie in 2016 redelijk stabiel was, viel de kwaliteit tegen en daalde de gemiddelde prijs met 5% tot 10%. Ik ben echter wel optimistisch over het komende seizoen. Nu we de oudere rassen geleidelijk vervangen hebben en onze faciliteiten hebben uitgebreid, denk ik dat de appelmarkt dit jaar weer aan zal trekken."
"De regering van Rongcheng steunt telers op veel manieren. Zo worden er appelvakbeurzen en -fairs georganiseerd om de appelen te promoten en is er een vakvereniging opgericht die telers training biedt. We zijn momenteel op zoek naar partners om langdurig mee samen te werken en nodigen binnen- en buitenlandse belangstellenden uit ons bedrijf te bezoeken."Lijun Zhang
Shandong Tian youtian Ecological Agriculture Co., Ltd.

http://rctyt.com/
Mobile:+86 185 6319 9199 
Tel:+86 631 7575 888
Email: whsygjs@163.com


Publicatiedatum: 8-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: