Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fraude met bio-goudbessen

Goudbessen uit Colombia worden steeds populairder in de Verenigde Staten. Hoewel het grootste gedeelte op de oude manier verkocht wordt, is er één bedrijf, Andes Fruits Colombia, dat verse, biologische goudbessen op de markt verkoopt. Matt Aaron van Andes Fruits Colombia: "We telen ze in Boyacá, Colombia en we ontvangen het USDA National Organic Program (NOP) keurmerk van CERES."

"Deze ochtend kreeg ik het nieuws te horen dat een ander bedrijf onder ons keurmerk biologische goudbessen verkoopt. Ik ben er net achter gekomen, dus ik ben het nog steeds aan het onderzoeken. Een vertegenwoordiger van een keurmerkinstituut in de Verenigde Staten zag biologische goudbessen met een keurmerk in een winkel liggen. Het werd verkocht onder het merk "pichuberry". De vertegenwoordiger vertrouwde het niet en nam contact op met onze biologische keurmerkinstantie, CERES. CERES nam contact op met USDA en lichtte ons ook in. We hebben nog nooit biologische goudbessen aan Pichuberry verkocht."



Albrecht Benzing van CERES: "Op 1 maart kreeg ik van OnceCert in Nebraska te horen dat er verdachte biologische goudbessen in de winkel lagen. We hebben de zaak naar de NOP Compliance afdeling en naar het NOP keurmerkforum doorgestuurd. Het is aan NOP om een juridische procedure aan te gaan. We zullen het neppe keurmerk op onze website plaatsen. Mijn advies voor klanten is om altijd de integriteit van het USDA keurmerk te controleren."

Voor meer informatie:
Matt Aaron
Andes Fruits Colombia®
Tel: (+1) 832-632-7600
Publicatiedatum: