Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Vraag naar Cotton Candy en Sweet Sapphire druiven is fantastisch"

Een aantal nieuwe druivenrassen is momenteel ongekend populair. Telers beschikken echter niet over voldoende volumes om aan deze grote vraag tegemoet te komen. Dit geldt ook voor Vince Natale van het Australische Superfruits die een druivenareaal van 120 hectare in Victoria heeft, waar hij naast 'traditionele' rassen ook nieuwe rassen zoals Cotton Candy, Sweet Sapphire, Sweet Celebration, Sugar Crisp en Sweet Globe teelt. 



"Onze volumes Cotton Candy druiven zijn nog bescheiden maar de vraag is zo groot dat we deze niet volledig kunnen beantwoorden," vervolgt Vince. Superfruits zet zijn druiven in Azië en op de binnenlandse markt af. In Australië levert het bedrijf de Cotton Candy druiven voornamelijk aan fruitspeciaalzaken omdat de volumes nog ontoereikend zijn om de retail te bevoorraden. Cotton Candy druiven zijn verkrijgbaar in punnets van 250 en 500 gram in zakken en los.

Volgens Vince is de Aziatische consument ook weg van het ras, wat niet verwonderlijk is aangezien er op deze markt een voorkeur voor zoete druiven bestaat. Het Australische seizoen is laat begonnen en er wordt beweerd dat sommige exporteurs hun druiven dit jaar te vroeg naar China hebben geëxporteerd waardoor het fruit nog niet over de juiste brixwaarde beschikt. "Door dit soort praktijken komen prijzen op het spel te staan en gaan consumenten Australische druiven mogelijk mijden. Deze exporteurs willen profiteren van de hoge prijzen aan het begin van het seizoen. Helaas heeft dit zijn weerslag op de gehele sector waardoor de prijzen dalen. Wij vragen onze Chinese klanten naar het merk te kijken en niet te kopen als het product niet zoet is," aldus Vince.

Voor meer informatie:
Vince Natale
Superfruits
Tel: +61407263818
Email: fruit@superfruits.com.au
www.superfruits.com.au
Publicatiedatum: