Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Prijs aan de pomp verschilt per dagdeel

Tanken in Duitsland 's ochtends het duurst

In Duitsland is het gangbaar dat de prijs aan de pomp verschilt, afhankelijk van het tijdstip van de dag. Zo is prijs in de ochtend het hoogst om gedurende de dag soms met wel 12 cent te dalen. Concurrentie is hiervan de belangrijkste oorzaak. Tankstations houden elkaar scherp in de gaten en prijzen worden aangepast aan de drukte. Vooral in de ochtend is de prijs het hoogst aangezien veel zakelijke rijders dan tanken alvorens de weg op te gaan. En aangezien zij vaak gebruik maken van een tankpas, letten zij minder op de kosten.

Aanbevelingen
Tanken in Duitsland kan dus voordelig uitpakken, wanneer er op de klok wordt gelet. Ook vervoerders die geen invloed hebben op het tijdstip wanneer zij in Duitsland tanken, kunnen er echter van profiteren. Een mobiliteitscard, zoals de evofenedex-DKV tankpas, biedt de mogelijkheid aan op basis van het rijgedrag aanbevelingen te doen voor de meeste geschikte locaties om onderweg bij te tanken. Buiten het tijdstip zijn namelijk ook merkkeuze, regio en dag van de week van invloed op de prijs. Ook de rij- en rusttijden van de chauffeurs zijn van belang.

Tussen vijf en zes
Eerdere analyses van DKV Euroservice wezen uit dat bedrijven jaarlijks tot wel 60.000 euro konden besparen bij een vloot van tachtig wagens. Dit was alleen al het geval als chauffeurs ervoor kozen om gaan tanken tussen tanken tussen vijf en zes uur 's middags.

Bron: EVO
Publicatiedatum: