Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Chinese teelt van Guichang kiwi's gaat naar 60.000 ha

Het Chinese Guizhou Shengdi Organic Agriculture produceert en exporteert de kiwi Guichang. "De Guichang is een kiwiras dat typisch is voor de Xiuwen regio. Deze kiwi heeft een seizoen dat elk jaar loopt van eind september tot begin december. In het seizoen van 2016 had Guichang op de groothandelsmarkt en in de retailsector prijzen per kilo van respectievelijk 4 tot 6 yuan (€0,55 tot €0,82) en van 8 tot 12 yuan (€1,10 tot €1,64). Het totale areaal voor de teelt van de Guichang is rond de 40.450 hectare, waarmee we een jaarlijkse opbrengst hebben van tot 150.000 ton. In vergelijking met 2015 is het productievolume gestegen met ongeveer 5% en de prijzen met tussen de 20% en 30%," zegt Gongfu Wu van Guizhou Shengdi Organic Agriculture.

"Er zijn verschillende redenen voor de prijsstijging. Ten eerste zijn telers wegens de felle concurrentie op de markt zich er steeds meer van bewust hoe belangrijk de kwaliteit van het fruit is. Ten tweede heeft de overheid gezorgd voor meer promotie van de Guichang-kiwi door middel van publiciteit in de media en het organiseren van een kiwifestival. Ook is er een planbureau voor de kiwisector opgezet, dat voorlichting geeft over landbouw en bij een groot deel van de telers voor technische ondersteuning zorgt."

"Doordat de populariteit in de markt van de Guichang-kiwi toeneemt, zal de prijs ook dit jaar weer toenemen. De meeste kiwi's kwamen in 2015 in volle productie, wat direct invloed heeft gehad op de volumes. Ze blijven nog zeker drie jaar in productie. Met 2018 zal het totale areaal naar verwachting neerkomen op meer dan 60.000 hectare. De opbrengst wordt tegen die tijd geraamd op ongeveer 200.000 ton.""Ons bedrijf werd opgericht in oktober 2014 en is gevestigd in de regio Xiuwen. We hebben een aantal coöperaties met een totaal areaal van 400 hectare. Ook hebben we de beschikking over een pakstation met een sorteerlijn. We telen Guichang-kiwi's, die door middel van een extern logistiek bedrijf onder de merknaam Cai Shang Guo op de markt worden gezet. De kiwi's komen op de markt via directe lijnen met retailers en via groothandelsmarkten in onder andere Sjanghai, Beijing en andere Chinese regio's. We hanteren tijdens de productie de vereisten voor biologische teelt en maken gebruik van meststof.""In vergelijking met andere lokale kiwibedrijven heeft onze onderneming de teelt geïntegreerd met de marketing. We hebben onze eigen vaste klantenbasis, wat ons helpt om goed zicht te houden op de markt. We maken gebruik van een eigen gestandaardiseerd schema voor teeltmethodes, wat betekent dat we geheel naar de behoeftes van de klant kunnen produceren. Als we kijken naar onze huidige klanten en hoe de markt zich nu ontwikkelt, zullen we in de komende paar jaar geleidelijk aan ons bedrijfsmerk verder kunnen ontwikkelen."


Gongfu Wu
Guizhou Shengdi Organic Agriculture Co., Ltd
http://www.holyland.net.cn
Mobile:+86 137 5177 8054
Email: gzholyland_wgf@163.com

Publicatiedatum: 7-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: