Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
"Wij zijn de meest Britse supermarkt" zegt Aldi | Herstel Europese supermarktsector

Carrefour opent Express-vestigingen in Belgische ziekenhuizen

India: Paytm E-Commerce verkrijgt $200 mln van Alibaba en SAIF
Het Indiase bedrijf Paytm E-Commerce Pvt Ltd heeft $200 miljoen (€188,8 miljoen) verkregen van Alibaba en het investeringsfonds SAIF Partners. Met de kapitaalinjectie kan Paytm als online supermarkt uitbreiden in India en daar concurreren met bedrijven als Flipkart en Amazon. Alibaba.com Singapore E-Commerce Pvt Ltd heeft nu dankzij de investering van $177 miljoen (€167,1 miljoen) een aandeel van 36,31% in Paytm E-Commerce. (Reuters)

VS: Weis Markets krijgt onderscheiding

De Academy of Food Marketing van Saint Joseph's University heeft een onderscheiding uitgereikt aan de Amerikaanse keten Weis Markets tijdens zijn jaarlijkse Citation Award Dinner. Het is de derde keer dat het bedrijf de citation award krijgt. Eerder ontving de keten deze onderscheiding al in 2004 en 2012. Weis Markets krijgt de onderscheiding voor de ondersteuning die de keten levert aan het marketingprogramma voor voedingsmiddelen van de universiteit. (groceryheadquarters.com)

Fresh Direct komt naar Washington 
De thuisbezorgdienst FreshDirect is van plan om in de nabije toekomst de de markt van Washington op te gaan, aldus de Washington Business Journal. In de herfst van 2016 verkreeg het bedrijf $189 miljoen aan financiering voor de uitbreidingsplannen. (foodive.com)

"Wij zijn de meest Britse supermarkt," zegt Aldi
Volgens de directeur van de Britse tak van Aldi is de van oorsprong Duitse keten op dit moment de meest Britse supermarktketen van het Verenigd Koninkrijk. "Onze referenties spreken voor zich. 77% van onze omzet is afkomstig van Britse producten, terwijl dat 10 jaar geleden nog maar 25% was. Ik ben ervan overtuigd dat dit aandeel een van de hoogste aandelen aan Britse producten in de sector is," aldus de directeur. (thisismoney.co.uk)

Sainsbury's saneert 400 banen
De Britse keten Sainsbury's gaat zijn bedrijfsvoering reorganiseren, wat betekent dat er zo'n 400 banen gaan verdwijnen. Een woordvoerder van de keten zei dat er 400 prijscontroleurs worden ontslagen. De functie wordt overgenomen door andere stafleden. Ook snijdt Sainsbury's in nachtploegen bij 140 vestigingen. De 4.000 werknemers die in nachtdienst werken moeten nu of vroeg in de ochtend of laat in de avond hun diensten draaien. (Reuters)

Carrefour opent Express-vestigingen in Belgische ziekenhuizen
Carrefour heeft in België twee nieuwe buurtwinkels volgens het Express-format geopend in ziekenhuizen. Het aantal ziekenhuisvestigingen van Carrefour in België komt daarmee neer op 4. De eerste ziekenhuis-Express werd bijna tien jaar geleden geopend in het Hôpital Public de Liège, waarna een tweede vestiging pas in 2016 werd geopend in het Universitair Verplegingscentrum Brugmann in Brussel. De buurtwinkel verkoopt kant-en-klaarmaaltijden, vlees, vis en verse groente en fruit, waaronder ook biologische producten. (esmmagazine.com)

Herstel in Europese supermarktsector

Volgens een nieuw verslag van Moody's zijn de omstandigheden van markten in opkomst in regio's als Oost-Europa en Latijns-Amerika zich aan het verbeteren. Volgens Moody's heeft dit waarschijnlijk een positieve invloed voor de ketens die in deze regio's actief zijn, zoals Carrefour en Metro. Het verslag concludeert dat markten in opkomst ondersteuning zullen geven aan de kredietkwaliteit van Europese supermarktketens. Nu deze markten zichzelf uit een recessie trekken, zal de retailomzet hier toenemen, wat uiteindelijk voor de aanwezige ketens zal leiden tot grotere winstmarges. (esmmagazine.com)

VS: Stater Bros. Markets breidt Instacart-dienst uit
Stater Bros. Markets heeft in Orange County zijn diensten via het online thuisbezorgplatform Instacart uitgebreid. De keten werkte oorspronkelijk met Instacart in een enkele locatie in de regio, maar heeft de thuisbezorgservice nu naar in totaal 26 vestigingen uitgebreid. (groceryheadquarters.com)

VK: Morrisons heeft groei in jaarwinst

De Britse keten Morrisons meldt binnenkort naar verwachting zijn eerste winstgroei sinds zes jaar. Investeerders gaan ervan uit dat de de bruto winst hoger uitvalt dan verwacht. De winst wordt geraamd op ergens tussen de £330 miljoen en £340 miljoen (€382,4 miljoen en €394,0 miljoen). De keten heeft ook voor £500 miljoen (€579,4 miljoen) zijn schulden afgelost tot £1,2 miljard (€1,4 miljoen). (thisismoney.co.uk)

VS: KeyBank verstrekt $25 mln in Aziatische keten
KeyBank heeft onlangs een lening van $25 miljoen (€23,6 miljoen) verstrekt aan de Aziatische/Chinese supermarktketen NYM Holding Inc. De keten is actief in het noordoosten van de VS. (KeyBank)

Vrouw die over druiven uitgleed krijgt €1,2 mln

Een vrouwelijke consument is uitgegleden over druiven terwijl ze boodschappen deed bij een Tesco-vestiging. Ze is door de ernstige schade aan haar rug blijvend invalide geraakt en heeft daarom een schadeclaim bij de keten ingediend. Er is haar een vergoeding van €1,43 miljoen toegewezen, hoewel dit bedrag is verminderd tot ongeveer €1,25 miljoen. (irishtimes.com)

Idea heeft beste prijs/kwaliteitsverhouding van Servië
De Servische keten wordt gezien als de supermarktketen met de beste prijs/kwaliteitsverhouding. Dit blijkt uit een marktonderzoek van het Zwitserse bureau Icertias. De Idea-keten valt onder de Kroatische retailgroep Agrokor. Agrokor heeft ook de Best Buy Award 2017/2018 gekregen voor zijn Kroatische keten Konzum. (esmmagazine.com)

Jumbo lanceert "groentenbingo"

Jumbo heeft in Nederland een soort groentenbingo georganiseerd. De campagne is bedoeld om wintergroente aantrekkelijk te maken voor huishoudens met jonge kinderen. Kinderen moeten acht verschillende soorten wintergroenten proeven om een bingokaart in te kunnen vullen. Per groente mogen ze een sticker op de kaart toevoegen. Een volle kaart kan vervolgens worden ingeleverd voor een prijs. (esmmagazine.com)

VK: Ocado doet proef met elektrisch vervoer voor thuisbezorging
Ocado experimenteert met thuisbezorging door middel van elektrische auto's. De test is een poging om koolstofuitstoot te verminderen en om met het oog op woonwijken geluidsoverlast te beperken tot een minimum. (independent.co.uk)

Britse groentenwinkel beboet voor bedorven AGF
De Britse groentewinkel Medina Food Store in Newcastle heeft een boete gekregen van meer dan £3.000 (€3476,25). De winkel was betrapt op groenten en fruit in de schappen die bedorven waren. Eigenaar Raja Mohammed Farooq Khan kreeg de boete van de rechtbank van Newcastle nadat er eerst zes maanden lang een onderzoek was uitgevoerd door de Horticultural Marketing Inspectors (HMI). (thenorthernecho.co.uk)

India: Flipkart verlaagt kosten voor verkopers
De Indiase online retailer Flipkart heeft de transportkosten en commissielonen voor verkopers verlaagd. Dit zorgt ervoor dat de leveringsketen naar verkopers toe qua kosten efficiënter wordt, waarmee Flipkart zijn concurrerend vermogen tegenover Amazon wil verbeteren. Volgens Anil Goteti van Flipkart heeft het bedrijf een aantal zwakke punten in de bedrijfsvoering aangepakt. Verkopers hebben nu een vermindering in kosten van 10%, die normaal te maken heeft met de vaste commissiebedragen en de administratie van betaling onder rembours. (igd.com)

VS: De plannen van Publix voor de regio van Richmond
Klik hier om het artikel te lezen.
Australië: "Woolworths en Coles focussen teveel op prijs," aldus expert
Klik hier om het artikel te lezen.Publicatiedatum: 7-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: