Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Russische inspectie stopt Egyptisch en IsraŽlisch product

Turkse export met Rusland stijgt

De handelsomzet tussen Turkije en Rusland steeg voor het eerst sinds 2014, meldt het Turkish Statistical Institute (T‹İK). Volgens de cijfers steeg de Turkse export in de eerste maand van dit jaar met 59,1% naar 150 miljoen dollar. De AGF-export steeg naar bijna 38 miljoen dollar dankzij het gedeeltelijk opheffen van de boycot.

De Turkse import steeg met 10,2%, van 1,3 miljard naar 1,5 miljard dollar. Het grootste deel van de import bestaat uit energie (bijna 832 miljoen dollar) en staal (279 miljoen dollar). Sinds 2014 is de omzet tussen de landen gedaald. Oorzaak ligt onder andere in de boycot van Turkije. Die boycot werd ingesteld nadat Turkije een Russisch gevechtsvliegtuig uit de lucht schoot. Ondertussen is de boycot gedeeltelijk opgeheven en zoeken de landen weer toenadering.

Sinaasappelen en aubergines geweigerd
In de haven van Novorossiysk werden de afgelopen dagen verschillende partijen groenten en fruit tegen gehouden. Een 52 ton sinaasappelen uit Egypte werd bij binnenkomst toegang geweigerd. De inspectie trof de Mediterrane fruitvlieg op het fruit aan. Ook 6,5 ton IsraŽlische aubergines werd bij de grens tegengehouden. Ook in dit geval trof de inspectie een fruitvlieg aan. Verder naar het Oosten werd 18 ton tomaten en 0,5 ton aubergines uit Kazachstan aan de grens in beslag genomen. De fytosanitaire documenten bij de lading bleken niet volledig. De producten werden door de douane in Cherlasky in beslag genomen.


Publicatiedatum: 7-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*