Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
SAFE zet zinnen op export naar Rusland, Bulgarije, Portugal en Canada

De Zuid-Afrikaanse producent en exporteur SAFE (South African Fruit Exporters) onderhandelt momenteel met nieuwe klanten in Rusland, Bulgarije, Portugal en Canada om zijn citrus- en druivenexport naar deze markten verder uit te breiden.De onderhandelingen zijn te danken aan enkele vruchtbare ontmoetingen die SAFE had tijdens de vakbeurs Fruit Logistica in Berlijn. "Ten eerste moet er overeenstemming bereikt worden over de kwaliteit, verpakking en financiŽle voorwaarden en vervolgens worden er afspraken over het transport en distributie gemaakt," legt marketingmanager Wibo van den Ende uit. Wibo vertegenwoordigde SAFE op Fruit Logistica waar het bedrijf een stand deelde met zijn Europese partner Haluco.In Berlijn heeft SAFE van de gelegenheid gebruik gemaakt om leveranciers van nieuwe citrus- en druivenrassen te ontmoeten en kennis te nemen van nieuwe verpakkingsmachines en irrigatietechnieken voor zijn productie- en verwerkingsfaciliteiten in Zuid-Afrika.

"SAFE gelooft in de kracht van vernieuwing. Nieuwe rassen en technieken kunnen bijdragen aan het verminderen van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, kunstmest en water zodat we op een milieuvriendelijkere manier kunnen produceren," vervolgt Van den Ende.

Door nieuwe rassen en verdere mechanisatie kunnen de productiekosten verlaagd worden zodat SAFE-bedrijven efficiŽnter en productiever worden. "We letten goed op landen die voorlopen op het gebied van innovatie zoals IsraŽl, AustraliŽ en CaliforniŽ en proberen nieuwe methoden te implementeren waarvan we weten dat het onze telers de best mogelijke opbrengsten op zal leveren."

Voor meer informatie:
Wibo van den Ende
SAFE
Tel: +27 21 657 4000
Mob: +27 82 556 3890

Publicatiedatum: 7-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: