Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Goede vooruitzichten Argentijnse perenexport

Lagere perenproductie Latijns-Amerika zal vraag opdrijven

Als gevolg van ongebruikelijke weersomstandigheden is de perenoogst eerder dan gebruikelijk begonnen. De voorbije periode verliep zeer wisselvallig, waarbij de sector getroffen werd door zowel vorst als hitte. De beschikbare volumes voor de export zijn hierdoor met 15% gedaald. Juan Bonifacio Lastra, directeur van het Argentijnse bedrijf Cosur, heeft desondanks goede vooruitzichten voor het komende perenseizoen. Hij verwacht dat gezien de krappe aanvoer op het zuidelijk halfrond de vraag zal stijgen.
 


Argentijnse peren worden naar meerdere markten geëxporteerd, waaronder Rusland, Italië, de Verenigde Staten en landen in Latijns-Amerika. Het feit dat Rusland Europese producten boycot, maakt deze markt zeer interessant. 

"Gedurende het seizoen 2016 exporteerden we 3.500 ton naar Rusland. We verwachten dat de marktomstandigheden dit jaar goed zijn vanwege de betere wisselkoers," legt Lastra uit. "Ik denk dat onze sector goede vooruitzichten voor de komende periode biedt, nu de aanvoer gecontroleerd is, de omstandigheden beter en de volumes kleiner zijn." Voor de binnenlandse markt wordt een volume van 300 ton gereserveerd. "Dit geeft ons geen groot aandeel op de markt, maar we richten ons op meerdere categorieën," aldus Lastra.

Voor meer informatie:
Juan Bonifacio Lastra
Cosur S.A
Tel.: +54 911 444 75 878
Publicatiedatum: