Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Goede vooruitzichten Argentijnse perenexport

Lagere perenproductie Latijns-Amerika zal vraag opdrijven

Als gevolg van ongebruikelijke weersomstandigheden is de perenoogst eerder dan gebruikelijk begonnen. De voorbije periode verliep zeer wisselvallig, waarbij de sector getroffen werd door zowel vorst als hitte. De beschikbare volumes voor de export zijn hierdoor met 15% gedaald. Juan Bonifacio Lastra, directeur van het Argentijnse bedrijf Cosur, heeft desondanks goede vooruitzichten voor het komende perenseizoen. Hij verwacht dat gezien de krappe aanvoer op het zuidelijk halfrond de vraag zal stijgen.
 


Argentijnse peren worden naar meerdere markten geŽxporteerd, waaronder Rusland, ItaliŽ, de Verenigde Staten en landen in Latijns-Amerika. Het feit dat Rusland Europese producten boycot, maakt deze markt zeer interessant. 

"Gedurende het seizoen 2016 exporteerden we 3.500 ton naar Rusland. We verwachten dat de marktomstandigheden dit jaar goed zijn vanwege de betere wisselkoers," legt Lastra uit. "Ik denk dat onze sector goede vooruitzichten voor de komende periode biedt, nu de aanvoer gecontroleerd is, de omstandigheden beter en de volumes kleiner zijn." Voor de binnenlandse markt wordt een volume van 300 ton gereserveerd. "Dit geeft ons geen groot aandeel op de markt, maar we richten ons op meerdere categorieŽn," aldus Lastra.

Voor meer informatie:
Juan Bonifacio Lastra
Cosur S.A
Tel.: +54 911 444 75 878

Publicatiedatum: 8-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: