Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Volume Spaanse aardbeien neemt toe

Tholen - Tot nu toe werden er maar kleine zendingen aardbeien uit Spanje gestuurd, maar daar zal snel verandering in komen. "Eind deze week, begin volgende week zullen er grotere volumes toekomen. Het werd tijd, want de vraag ligt hoog. Vanaf het begin is de markt heel vlot geweest, omdat er nooit overdreven volumes geweest zijn. Graag hadden we al wat eerder meer aardbeien gehad, maar over de prijzen mogen we niet klagen. Het één compenseert het andere", vertelt Dirk Heerman van Guido Fruit.

Boost in productie

De reden van de mindere aanvoer in de eerste maanden van 2017 was het koudere en nattere weer in Spanje. "We hebben veel minder volume gehad dan andere jaren. Het weer is ondertussen verbeterd en ook deze week wordt veel zon verwacht. Het ziet er voor de komende 10 dagen heel goed uit volgens de voorspellingen. Dit zal zorgen voor een boost in de productie en aanvoer."Hogere prijs
Door de lagere productie lag ook de prijs een tijd hoger dan vorig seizoen. "Wij hebben vanaf januari Spaanse aardbeien en het prijsniveau is tot nu toe heel hoog geweest, hoger dan andere jaren." Over het algemeen is de handelaar tevreden. "Ook kwalitatief hebben we geen problemen gehad, desondanks dat het weer in Spanje regelmatig tegenviel. Doordat het volume lager was, was alles sneller weg en waren er geen kwaliteitsproblemen." Importeur Guido Fruit verkoopt Spaanse aardbeien in Brussel onder de merken Picabol, Las Posadillas, Mariam.Voor meer informatie:
Guido Fruit N.V.
Europees Centrum
Werkhuizenkaai 112 - 154
Mag. 61 & 62 - 1000 BRUSSEL
Tel: +32 (0)2 242 70 70
Tel Dirk: +32 (0)475 42 39 38
info@guidofruit.be
www.guidofruit.be

Publicatiedatum: 7-3-2017
Auteur: Gertrude Snoei
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: