Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
UVC-licht voorkomt vorming biofilm

Waar water wordt gebruikt, ontstaat biofilm. Verstopte leidingen en putten, glibberige oppervlakken: negen van de tien keer worden ze veroorzaakt door micro-organismen. Schimmels, gisten en bacteriŽn hechten zich aan wanden van leidingen en wateropslagtanks en planten zich razendsnel voort. De biofilm die zo tot stand komt, vormt een gevaar voor de gezondheid en voor de veiligheid. Toch zijn er nog steeds betrekkelijk weinig bedrijven die de strijd aangaan.

Resistenter dankzij biofilm
Een belangrijke en gevaarlijke eigenschap van bacteriŽn in biofilm is de hoge resistentie tegen ontsmettings- en bestrijdingsmiddelen. BacteriŽn die in biofilm leven kunnen 10 tot 1000 keer meer resistent zijn tegen desinfectiemiddelen dan bacteriŽn die buiten biofilm leven. De bescherming die de slijmlaag biedt is zo goed, dat het met traditionele chemische ontsmettingsmiddelen amper lukt om in de biofilm door te dringen.

Chemische ontsmetting is ontoereikend
Vaak bereiken chemische desinfectiemiddelen alleen de buitenste laag van de biofilm en kunnen de bacteriŽn, gisten en schimmels die dieper in de laag leven zich gewoon blijven voortplanten. Dat is geen reden om de bestrijding op te geven. Het is van groot belang om biofilm te voorkomen. Biofilm heeft een negatieve impact op de kwaliteit van het water en daarmee ook op de kwaliteit en de houdbaarheid van de producten die ermee in aanraking komen.

UVC-licht; de natuurlijke vijand van biofilm
Bioclimatic, een bedrijf dat is gespecialiseerd in het duurzaam desinfecteren van water, oppervlakte en lucht, zet duurzame UV-oplossingen in om de vorming van biofilm tegen te gaan. UVC-licht is een milieuvriendelijke manier om micro-organismen te bestrijden. UVC beschadigt het DNA van micro-organismen en voorkomt dat ze zich voortplanten. Het is een duurzame manier om de vorming van biofilm te voorkomen.

Voor meer informatie:
Bioclimatic
Luzernestraat 6
2153 GN Nieuw-Vennep
0252-626962
info@bioclimatic.nl
www.bioclimatic.nl

Publicatiedatum: 6-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: