Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Strenge MRL eisen hinderen Chinese perenexport

De exportprijzen voor peren zijn in 2016 met 15% tot 20% gedaald. Volgens Zhao Xiaolei van Hebei Tianbo Trade Limited Company heeft dit te maken met een nieuw beleid vanuit zowel Europa als de VS. "In 2016 hebben Europa en de VS strengere eisen ingesteld voor het gehalte aan residu van gewasbeschermingsmiddelen bij geïmporteerde peren. Dit heeft niet alleen invloed gehad op de exportvolumes vanuit China, maar ook voor de de prijzen," aldus Zhao Xiaolei. 


Zhao Xiaolei (links). Hebei Tianbo Trade specialiseert zich in de productie en export van peren in de provincie Hebei in het noordoosten van China.


"Ons bedrijf bevindt zich in de stad Shijiazhuang in de provincie Henbei. We hebben een areaal van meer dan 4.000 hectare voor de perenteelt. Ook maken we gebruik van twee verschillende pakstations. Het ene pakstation is gericht op het hogere marktsegment in landen als de VS, Canada, Peru, Argentinië, Australië en Chili. De andere faciliteit is gericht op het lagere marktsegment in Zuid-Oost-Azië en de EU. Onze belangrijkste perenrassen zijn Crown-peren en Emerald-peren. De peren worden gesorteerd en verpakt aan de hand van de vereisten van de verschillende landen. Ze worden geplukt, ingevroren en uiteindelijk via de havens Tianjin en Qingdao geëxporteerd onder eigen merken als Tianbo, Bibo, Juxiong en Tianying. Per jaar exporteren we een volume van 1,5 tot 2,5 ton.""Twee jaar geleden ging 30% van onze totale export naar Europa en de VS. Nadat de nieuwe standaard voor residugehaltes werd ingesteld, is dit aandeel afgenomen naar slechts 5%. We hebben wegens de risico's op dit moment slechts een klein exportvolume naar de Amerikaanse markt, dat bedoeld is om de huidige klantenrelaties in stand te houden."

"De branchevereniging voor perenexport van de provincie Hebei is actief op zoek naar een oplossing voor deze situatie. De vereniging is opgezet door een aantal Chinese bedrijven die werkzaam zijn in de perensector. We willen in het nieuwe aanplantingsseizoen aan de hand van de nieuwe Europese en Amerikaanse standaard streng controleren op residugehalte. Op die manier willen we ervoor zorgen dat de peren van het nieuwe seizoen met succes naar de VS en Europa kunnen worden geëxporteerd. "De vraag naar peren vanuit markten als India, Indonesië en andere
Zuidoost Aziatische landen is nog steeds groot. Dit houdt tot op zekere hoogte het totale exportvolume in balans. Als we naar de eindconsument kijken, dan vinden onze peren in Europa en de VS voornamelijk hun weg naar Chinese expats en in Zuidoost-Azië naar lokale inwoners," zegt Zhao Xiaolei tot slot.


Zhao Xiaolei
Hebei Tianbo Trade Limited Company
www.tianbofruit.com.cn
Mobile:+86 138 3112 1180  
Tel:+86 311 8776 206
Fax:+86 311 8776 9895
Email: smalllei@tianbofruit.com.cn

Publicatiedatum: 6-3-2017

  

Reacties:


Kijk eens naar het exportvolume van 2 tot 2.5 ton. groet Peter
Peter Kuyvenhovend, Den Haag/NL (email) - 6-3-2017 17:36:36


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: