Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
wodka, zoete aardappelpannenkoeken

Scott Farms zet in op nicheproducten met zoete aardappelen

Het Amerikaanse bedrijf Scott Farms heeft op de Europese markt op basis van zoete aardappelen zowel een nieuwe soort frites als een aantal sterke dranken geïntroduceerd. Scott Farms introduceerde de nieuwe producten op Fruit Logistica in Berlijn. Jeff Thomas van Scott Farms wil de nieuwe producten ook in Noord-Amerika op de markt zetten. "We zoeken ook naar mogelijkheden om de consumptie van verse aardappelen te stimuleren," zegt Thomas met betrekking tot het creëren van toegevoegde waarde voor de zoete aardappelen van Scott Farms.

Het idee voor sterke drank op basis van zoete aardappelen, zoals wodka, gin, moonshine en verschillende likeuren ontstond toevallig toen directeur Sonny Scott en compagnon Gary Smith een informeel diner hadden in een restaurant in Europa. Een ober vroeg daar aan ze of wodka ook gemaakt zou kunnen worden van zoete aardappelen. Scott Farms staat aan het prille begin van het groeiproces voor het nieuwe seizoen. Dit seizoen loopt van medio april tot eind oktober of begin november. "We zijn een van de weinige teelt-, pak- en exportbedrijven die de beschikking hebben over eigen units voor micro-vermeerdering. We werken elk jaar met nieuwe planten."

Het bedrijf is hiermee in staat om vanuit opslag het hele jaar rond aardappelen te leveren met een kwaliteit die praktisch net zo goed is als bij aardappelen vers van het land. Het bedrijf heeft een opslagcapaciteit van 2,2 miljoen bushel (ongeveer 50 miljoen kg).

Hoewel de orkaan Matthew vorig jaar een deel van het areaal van Scott Farms heeft verwoest, had het bedrijf volgens Thomas het geluk dat op dat moment al 60% van de oogst was binnengehaald. "We bevinden ons nu grofweg in dezelfde positie als met de oogst van 2015," zegt Thomas. Het bedrijf werkt op dit moment met het Covington-ras, dat een van de meest gebruikte zoete aardappelrassen is. Het bedrijf levert echter ook meer gespecialiseerde rassen als de Murasaki, wat een zoete aardappel is met een paarse schil en wit vlees. Scott Farms profileert zich op de Noord-Amerikaanse markt door middel van eigen merkproducten zoals de steam-in-bag van 1,5 pond (0,7 kg). De manier waarop deze zak in een magnetron de aardappelen laat koken heeft als resultaat een product dat lijkt op een geroosterde zoete aardappel.

"We werken samen met chef-koks, die recepten voor ons ontwikkelen," zegt Thomas. Hoewel Thomas geen fan is van pannenkoeken, zegt hij dat het recept voor zoete aardappelpannenkoeken van chef-kok Jason Smith heerlijk is. "Deze pannenkoeken smaken erg goed. Ze zijn dankzij de zoete aardappelen zo zoet dat je er geen stroop bij nodig hebt."

Volgens Thomas is het feit dat je zoete aardappelen op allerlei creatieve manieren kunt gebruiken de reden waarom zowel in de VS als wereldwijd de consumptie van zoete aardappelen in de afgelopen 10 jaar is verdubbeld.

Voor meer informatie:
Jeff Thomas
Scott Farms
919.284.4030

Publicatiedatum: 6-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: