Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Don Limón start samenwerking met Indiase Agrion Overseas

Wanneer je aan Pratik Mutha van Agrion Overseas vraagt hoe de samenwerking met Don Limón tot stand is gekomen, zal hij antwoorden dat het allemaal begon met een email.

Drie jaar geleden las Mutha een artikel over het Mexicaanse bedrijf Don Limón op Freshplaza. In het artikel werd aandacht besteed aan ontwikkelingsprojecten voor limes in Mexico. Mutha was meteen onder de indruk van het idee van samenwerking en de positieve houding van Don Limón directeur Andreas Schindler tegenover maatschappelijke verantwoordelijkheid. Agrion werkt in India samen met een netwerk van lokale telers.


"Schindler verbleef enige tijd op ons bedrijf om het goed te leren kennen. Hij past zich snel aan, beschikt over een multiculturele houding en veel positieve energie. Hij was zeer onder de indruk van ons bedrijf. In deze tijd wisselden we volop ideeën uit die onder meer uitgemond zijn in een trainingsprogramma voor lokale telers. Dit alles zou niet gebeurd zijn als het Freshplaza artikel nooit verschenen was."



Het bedrijf is erg blij met de huidige samenwerking. Mutha legt uit dat zijn bedrijf dankzij de samenwerking met Don Limón ook deelneemt aan projecten van de Duitse overheid. Agrion Overseas steunt kleinschalige telers bij het vergroten van hun productie en het toepassen van duurzame teeltmethoden. "De Indiase sector heeft zo zijn uitdagingen en problemen maar door de gezamenlijke inspanningen van onze beide bedrijven kunnen we hier oplossingen voor bieden, zoals het implementeren van high-tech applicaties."



Hoewel Agrion Overseas in zijn huidige vorm pas vier jaar bestaat, werd het bedrijf zo'n tien jaar geleden al opgericht door de telers Vishal Joshi en Mahesh Patil. Beiden waren geïnteresseerd in de export en het verbeteren van hun productiewaarden. Mutha sloot zich aan bij de twee en bracht de nodige marketingervaring mee. Het bedrijf ging van start met 16 kleinschalige telers maar beschikt inmiddels over een netwerk van 70 telers.


Het bedrijf en de aangesloten telers zijn gevestigd in de regio's Nashik en Sangli, wat belangrijke druiventeeltgebieden zijn. Het bedrijf teelt met name witte en blauwe pitloze druiven. Het seizoen ging in januari van start en duurt naar verwachting nog tot week 15. "We hopen dit jaar 100 containers te exporteren. Vorig seizoen exporteerden we maar 30 containers," vertelt Mutha.

"De samenwerking met Don Limón heeft ons enorm geholpen. We kunnen onder deze merknaam zaken doen zodat we ten volle kunnen profiteren van de toenemende vraag in de retailsector," vervolgt Mutha. Het bedrijf zal naar Nederland en overige Europese landen gaan exporteren via Hamburg. Het zal eveneens starten met de export naar Noord-Amerika nu het over alle noodzakelijke certificaten voor deze markt beschikt. De proefzending, die Agrion Overseas vorig jaar stuurde, werd goed ontvangen op deze markt. 






Voor meer informatie:
Pratik Mutha
Agrion Overseas Private Limited
Whats app +91 909 666 5577
skype: muthapratikg
Email: pratik@agrion.in
www.agrion.in
Publicatiedatum: