Van boerderijwinkel tot maaltijdspecialist
Het team van Wezenberg Groente Fruit Traiteur
"We spelen in op onze klantenkring, die kiest echt voor het gemak", vertelt Wouter. De klantenkring van Wezenberg is zeer divers en bewust. Wij richten ons op de persoonlijke wens van de klant. "Een halve bloemkool of krop andijvie, een stengel bleekselderij of één bosui is bij ons geen probleem. Daarmee onderscheiden we ons van de supermarkt waar mensen toch vaak vast zitten aan de grotere standaard porties. Ook bieden we uitsluitend versgesneden groenten aan. Wij snijden alles zelf."
Wouter werkt bewust via social media om ook zo de jongere generatie aan te spreken. "Dat is niet makkelijk, jongeren kiezen toch eerder voor het gemak van alles onder een dak. Ook heeft de groentespeciaalzaak het stempel veel duurder te zijn dan de markt. Het is lastig om daar vanaf te komen." Waar Wezenberg zich mee onderscheidt is het feit dat hun producten uit de streek komen. "Onze grossier Postuma zit binnen handbereik, midden in de Koekoekpolder. Daar hebben ze alles bij de hand, de producten worden 's ochtends geplukt en die liggen die zelfde dag bij ons in de winkel."
Historie van verbouwingen
Karin en Jacques Wezenberg startte in de jaren tachtig als groenten- en fruithal in IJsselmuiden op een manier zoals je tegenwoordig boerderijwinkels aantreft.
Impressie van de groenten- en fruithal in de beginjaren.
Langzamerhand bouwden het echtpaar Wezenberg de zaak eigenhandig om tot een speciaalzaak in groenten en fruit.
Wezenberg na eerste verbouwing in de jaren 80
In 1987 werd de zaak door een professional onder handen genomen en door Groko interieurbouw omgetoverd tot een moderne speciaalzaak.
Wezenberg in IJsselmuiden na verbouwing in 1987
In maart 1992 verhuisde de Wezenberg naar een nieuw adres, het dorp Gorssel, waar meer vraag was naar de afzet van groenten en fruit door een speciaalzaak. Wederom realiseerde Groko deze winkel.
De winkel in Gorssel en rechts het team Wezenberg in 1992
Sinds 1996 werd fors ingezet op de afdeling traiteur, er werd een 3 meter lange koeltoonbank geïnstalleerd.
De afdeling traiteur in 1992
Wezenberg investeerde wederom in het interieur en liet Groko in 2000 het concept grazing en cocooning introduceren. Daarmee stonden ze model op de beurs in Houten.
Winkel in 2000 na verbouwing door Groko
Daarna was het dertien jaar lang rustig qua verbouwingen en veranderingen. In 2013 werd een winkel gerealiseerd met veel eigen inbreng. Ruim van opzet en gerealiseerd door Toonen interieurbouw.
De winkel van Wezenberg in Gorssel 2013
Entree en kassa in 2013 (foto Toonen Interieurbouw)
J.H. Wezenberg Groente Fruit en Traiteurs
Hoofdstraat 55
7213 CR Gorssel
T: 0575 - 49 35 75
jwezenberg1@kpnmail.nl
www.wezenbergtraiteurs.nl