Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Wezenberg Groente Fruit en Traiteurs uit Gorssel

Van boerderijwinkel tot maaltijdspecialist

Tholen – De traiteurzijde van Wezenberg Groente Fruit en Traiteurs uit Gorssel is in de loop der jaren steeds belangrijker geworden. "Vijf à zes jaar geleden boden we een keus uit 6 verschillende maaltijden. Nu hebben we dagelijks 25 verschillende maaltijden en verse soepen in het meubel liggen. Op verzoek maken we ook speciale vegetarische of veganistische gerechten. Nieuwe producten als courgette spaghetti of broccolirijst maken (nog) geen deel uit van het assortiment. Wouter: "Er is nog geen vraag naar koolhydraatarme of glutenvrije recepten."


Het team van Wezenberg Groente Fruit Traiteur

"We spelen in op onze klantenkring, die kiest echt voor het gemak", vertelt Wouter. De klantenkring van Wezenberg is zeer divers en bewust. Wij richten ons op de persoonlijke wens van de klant. "Een halve bloemkool of  krop andijvie, een stengel bleekselderij of één bosui is bij ons geen probleem. Daarmee onderscheiden we ons van de supermarkt waar mensen toch vaak vast zitten aan de grotere standaard porties. Ook bieden we uitsluitend versgesneden groenten aan. Wij snijden alles zelf."

Wouter werkt bewust via social media om ook zo de jongere generatie aan te spreken. "Dat is niet makkelijk, jongeren kiezen toch eerder voor het gemak van alles onder een dak. Ook heeft de groentespeciaalzaak het stempel veel duurder te zijn dan de markt. Het is lastig om daar vanaf te komen." Waar Wezenberg zich mee onderscheidt is het feit dat hun producten uit de streek komen. "Onze grossier Postuma zit binnen handbereik, midden in de Koekoekpolder. Daar hebben ze alles bij de hand, de producten worden 's ochtends geplukt en die liggen die zelfde dag bij ons in de winkel."

Historie van verbouwingen
Karin en Jacques Wezenberg startte in de jaren tachtig als groenten- en fruithal in IJsselmuiden op een manier zoals je tegenwoordig boerderijwinkels aantreft.
Impressie van de groenten- en fruithal in de beginjaren.

 
Langzamerhand bouwden het echtpaar Wezenberg de zaak eigenhandig om tot een speciaalzaak in groenten en fruit.


Wezenberg na eerste verbouwing in de jaren 80

In 1987 werd de zaak door een professional onder handen genomen en door Groko interieurbouw omgetoverd tot een moderne speciaalzaak.


Wezenberg in IJsselmuiden na verbouwing in 1987

In maart 1992 verhuisde de Wezenberg naar een nieuw adres, het dorp Gorssel, waar meer vraag was naar de afzet van groenten en fruit door een speciaalzaak. Wederom realiseerde Groko deze winkel.
 

De winkel in Gorssel en rechts het team Wezenberg in 1992

Sinds 1996 werd fors ingezet op de afdeling traiteur, er werd een 3 meter lange koeltoonbank geïnstalleerd.


De afdeling traiteur in 1992
 
Wezenberg investeerde wederom in het interieur en liet Groko in 2000 het concept grazing en cocooning introduceren. Daarmee stonden ze model op de beurs in Houten.
 

Winkel in 2000 na verbouwing door Groko

Daarna was het dertien jaar lang rustig qua verbouwingen en veranderingen. In 2013 werd een winkel gerealiseerd met veel eigen inbreng. Ruim van opzet en gerealiseerd door Toonen interieurbouw.


De winkel van Wezenberg in Gorssel 2013


Entree en kassa in 2013 (foto Toonen Interieurbouw)

J.H. Wezenberg Groente Fruit en Traiteurs
Hoofdstraat 55
7213 CR Gorssel
T: 0575 - 49 35 75
jwezenberg1@kpnmail.nl
www.wezenbergtraiteurs.nl

Publicatiedatum: 3-3-2017
Auteur: Marjet Lubbers
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: