Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Prijzen gelijk aan Chinese gember"

Westen importeert grotere volumes Thaise gember

Europa en Noord-Amerika importeren steeds grotere volumes gember uit Thailand. Jaarlijks exporteert Thailand ongeveer 1.500 ton gember. Het Thaise gemberseizoen duurt van maart tot juni. De exportvolumes stijgen jaarlijks met 2%. In Noord-Amerika en Nieuw-Zeeland bestaat er een voorkeur voor grote gemberwortels. Aangezien de koopkracht op deze markten hoog is, wordt er alleen gember van de hoogste kwaliteit geïmporteerd.

"Thaise gember is minder bekend dan Chinese. Zo'n vijf jaar geleden kwamen er grote volumes Chinese gember op de markt en de meeste Aziatische markten zijn inmiddels verzadigd met Chinees product," legt Thosapol Wonghostisatit van het Thaise exportbedrijf Asia Exotic uit.



Thosapol vertelt dat als de gemberprijzen goed zijn, telers meer gember gaan produceren. Een grotere productie betekent een grotere aanvoer wat op zijn beurt weer leidt tot lagere prijzen. "Voorheen ontvingen we betere prijzen voor ons product maar dit jaar zijn de prijzen gelijk aan die van Chinese gember. We exporteren voornamelijk naar Nieuw-Zeeland, Noord-Amerika en Nederland."Asia Exotic exporteert ook exoten zoals lychee, ramboetan, dragonfruit en mangosteen.

Voor meer informatie:
Thosapol Wongshotisatit
Asia Exotic Corp. Limited/Boonmee International Company Limited
Tel 0066-2529-3340
Email sales@asia-exotic.com
www.asia-exotic.com

Publicatiedatum: