Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Maersk hervat containervervoer van Europa naar Azië

Naar aanleiding van eerdere berichten dat Maersk gestopt zou zijn met het containervervoer van Europa naar Aziƫ en het Midden-Oosten, laat Maersk woordvoerder Marko Mihajic weten dat er vanaf vandaag weer boekingsopdrachten in behandeling worden genomen. "We nemen momenteel inderdaad weer opdrachten aan," vertelt Mihajic. "De situatie op de markt is weliswaar moeilijk als gevolg van de sterke vraag maar de stop was slechts tijdelijk. Ik wil duidelijk maken dat de stop geen bewuste keuze van ons bedrijf was maar het gevolg van de extreem grote vraag naar transport in deze regio. Dit soort situaties komen nu eenmaal voor als de vraag groot is en de capaciteit beperkt," legt Mihajic uit.

De berichten dat het bedrijf alle boekingsopdrachten tot 27 maart zou hebben geblokkeerd, blijken dus niet juist te zijn. "Helaas zijn wij er niet in geslaagd alle boekingen van onze klanten in behandeling te nemen vanwege capaciteitsgebrek op onze schepen. Naar aanleiding hiervan hebben we de verschillende mogelijkheden bekeken om de vertragingen voor onze klanten tot het minimum te beperken."

"Ik wil benadrukken dat dit een algemeen probleem is waar alle vervoerders mee te maken hebben, en niet alleen Maersk. Het is een groot probleem dat nadelige gevolgen heeft voor de handel in het algemeen," aldus Mihajic.

Voor meer informatie:
Marko Mihajic
Maersk
Tel: +48 22 541 42 68
Email: Marko.Mihajic@maersk.com
www.maerskline.com
Publicatiedatum: