Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Maersk hervat containervervoer van Europa naar AziŽ

Naar aanleiding van eerdere berichten dat Maersk gestopt zou zijn met het containervervoer van Europa naar AziŽ en het Midden-Oosten, laat Maersk woordvoerder Marko Mihajic weten dat er vanaf vandaag weer boekingsopdrachten in behandeling worden genomen. "We nemen momenteel inderdaad weer opdrachten aan," vertelt Mihajic. "De situatie op de markt is weliswaar moeilijk als gevolg van de sterke vraag maar de stop was slechts tijdelijk. Ik wil duidelijk maken dat de stop geen bewuste keuze van ons bedrijf was maar het gevolg van de extreem grote vraag naar transport in deze regio. Dit soort situaties komen nu eenmaal voor als de vraag groot is en de capaciteit beperkt," legt Mihajic uit.

De berichten dat het bedrijf alle boekingsopdrachten tot 27 maart zou hebben geblokkeerd, blijken dus niet juist te zijn. "Helaas zijn wij er niet in geslaagd alle boekingen van onze klanten in behandeling te nemen vanwege capaciteitsgebrek op onze schepen. Naar aanleiding hiervan hebben we de verschillende mogelijkheden bekeken om de vertragingen voor onze klanten tot het minimum te beperken."

"Ik wil benadrukken dat dit een algemeen probleem is waar alle vervoerders mee te maken hebben, en niet alleen Maersk. Het is een groot probleem dat nadelige gevolgen heeft voor de handel in het algemeen," aldus Mihajic.

Voor meer informatie:
Marko Mihajic
Maersk
Tel: +48 22 541 42 68
Email: Marko.Mihajic@maersk.com
www.maerskline.com

Publicatiedatum: 3-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: