Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Chinese zoete aardappelen wereldwijd in trek

Zoete aardappelen zijn voor Chinese consumenten een basisproduct. De aardappelen worden in heel China geteeld. Het exportseizoen voor zoete aardappelen in het noorden van China loopt vanaf september tot april. In het zuiden loopt het grootste deel van de productie tussen februari en oktober. "Omdat het marktaanbod over het algemeen vrij stabiel is, schommelen de prijzen met een marge van 10%," zegt Henry Zhang van Jining Fangda Import & Export. Het bedrijf is gevestigd in de provincie Shandong in het noordoosten van China. 

Zhang Feng van Jining Fangda Food Import & Export

 
Het bedrijf
"We hebben in Shandong een areaal van 5.000 mu (333 hectare), waarop we zoete aardappelen telen. Ons jaarlijks productievolume is ongeveer 10.000 ton. Daarnaast werken we via contracten samen met telers uit heel China, die tegemoet kunnen komen aan de criteria van ons bedrijf. We telen een groot aantal verschillende zoete aardappelrassen. Onze belangrijkste rassen zijn zoete aardappelen met een rode schil en wit vlees, maar we hebben ook rassen die zowel van binnen als van buiten rood zijn. Een ander populair ras heeft een rode schil en paars vlees."

Exportmarkt
"70% van onze oogst wordt onder ons eigen merk Fangda op de markt gezet. We leveren binnen China aan de groentemarkt van Guangzhou in de provincie Guangdong, Baoding in de provincie Hebei, het noordoosten van China en aan andere regio's. De overige 30% wordt via de haven van Qingdao in Shandong en de haven van Shenzhen in Guangdong geëxporteerd naar het Midden-Oosten, de VS, Canada en Europa."

"Het Midden-Oosten is op dit moment onze grootste exportmarkt. Het aandeel van Europa binnen ons exportvolume is ongeveer 30%. We hopen dat we de schaal van onze export in de toekomst uit kunnen breiden. We hebben gemerkt dat het beeld van Chinese zoete aardappelen bij buitenlandse consumenten geleidelijk aan is veranderd. Tien jaar geleden waren de belangrijkste buitenlandse consumenten van Chinese zoete aardappelen vooral Chinese expats. De Chinese aardappelrassen zijn echter verbeterd en wij zijn als bedrijf beter gaan letten op de kwaliteit van onze export. Daardoor zijn Europese consumenten langzaam aan steeds positiever geworden over onze Chinese zoete aardappelen. Ondanks dat deze erkenning nog langzaam op gang komt en de export van zoete aardappelen naar Europa nog in de kinderschoenen staat, denk ik dat er goede vooruitzichten zijn.""De waarde van onze export is per jaar meer dan US$10 miljoen (€9,5 miljoen). Ten opzichte van 2015 is onze export in 2016 met 20% toegenomen. We kijken op dit moment naar meer markttoegang door middel van Europese supermarkten. Hopelijk kunnen we onze export naar Europa in dit jaar uitbreiden. Als we onszelf vergelijken met andere exportbedrijven, lijkt het erop dat we een loyaal netwerk aan klanten hebben. Ook zijn we goed op de hoogte van de markt en kunnen we ons daardoor beter aanpassen. Naast de export van zoete aardappelen houden we ons ook bezig met de import van knoflook, gember, kastanjes en pomelo's. Deze producten halen we uit het Midden-Oosten, Europa, Amerika, Zuid-Oost-Azië en zo nog 20 andere landen en regio's."


Voor meer informatie:
Henry Zhang
Jining Fangda Import & Export
Telephone: +86 537 2787 086
Mobile: +86 136 0537 7818 (also Whatsapp)


Publicatiedatum: 6-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: