Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Meer animo voor misvormde groente | Jerónimo Martins investeert €700 mln in 2017

VS geeft meer omzet voor Ahold Delhaize

Maleisië: 7-Eleven heeft lagere winst door hogere kosten
7-Eleven Malaysia Holdings Bhd had een afname in zijn netto winst in het vierde kwartaal van 2016. De redenen hiervoor waren de verhoging van het minimumloon door de Maleisische overheid en het uitbreiden van het winkelnetwerk. Daarnaast namen de omzet- en distributiekosten jaar op jaar toe met RM9 miljoen (€1,9 miljoen). De netto winst was met 32% gedaald tot RM9,52 miljoen (€2,0 miljoen). (thestar.com.my)

Meer omzet in vierde kwartaal van Ahold Delhaize dankzij VS
Ahold Delhaize had in het vierde kwartaal een winstresultaat dat overeenkwam met de hoogste verwachtingen. Het goede resultaat kwam tot stand door de sterke prestaties van de Amerikaanse tak van het bedrijf, waar een groei in volume heeft gecompenseerd voor de prijsdeflatie. De Amerikaanse supermarktsector heeft momenteel te maken met de ergste prijsdeflatie sinds 20 jaar. CEO Dick Boer verwacht dat de inflatie zich in de tweede helft van 2017 zal herstellen. Zijn bedrijf had in het vierde kwartaal een winst van €608 miljoen. Dat is een afname van 3,9% ten opzichte van vorig jaar, wat echter te maken heeft met het feit dat vorig jaar 53 weken had. (Reuters)

Ahold Delhaize focust zich op meer efficiëntie
Ahold Delhaize-CEO Dick Boer geeft uitleg over het plan om de bedrijfskosten met $500 miljoen (€474,7 miljoen) te verminderen en over de mogelijke impact van de belastingplannen van Trump. Hij praat hierover met Anna Edward van Bloomberg en Manus Cranny in het programma "Bloomberg Daybreak: Europe." (Bloomberg)VS: Ahold stelt Wilkinson aan voor Fresh Formats
De Amerikaanse dochteronderneming van Ahold, Stop & Shop, heeft Dean Wilkinson de leiderschap gegeven over Fresh Formats LLC. Fresh Formats beheert een winkelnetwerk voor versproducten. De tijdelijke directeur van het bedrijf, Scott Miller, besloot het Fresh Formats te verlaten om andere uitdagingen aan te gaan. Ahold Delhaize is momenteel bezig om Fresh Formats te integreren in de Stop & Shop-onderneming, zodat de lokale merken van de keten beter kunnen worden ondersteund. (supermarketnews.com)

Onderzoek: Meer animo voor misvormde groente
Volgens informatie van het marktonderzoeksbureau Blue Yonder is 73% van alle consumenten bereid om misvormde groente en fruit te kopen. Ook blijkt dat 90% van alle supermarktketens denken dat hun klanten bereid zouden zijn om misvormd AGF met een kortingsprijs te kopen. (newfoodmagazine.com)

Trader Joe's is populairste keten van de VS
Amazon en Trader Joe's zijn volgens een nieuw onderzoek de meest favoriete retailers van de VS. Beide bedrijven hadden een score van 86 in de laatste editie van de American Customer Satisfaction Index. De score van Wal-Mart spring jaar op jaar met 9% omhoog. (time.com)

VK: Meer omzet voor McColl's in 2016 

De Britse buurtwinkelketen McColl's had in de periode van 52 weken tot 27 November 2016 een totale omzet van £950,4 miljoen (€1,1 miljard). Jaar op jaar is dit een toename van 1,9%. De keten is onlangs bij 20 vestigingen begonnen met de "Focus on Fresh"-campagne om de AGF-categorie  te verbeteren. (igd.com)

Portugal: Jerónimo Martins investeert €700 mln in 2017
De Portugese keten Jerónimo Martins is van plan om in 2017 €700 miljoen te investeren. In 2016 werd er door het bedrijf €482 miljoen geïnvesteerd. Jerónimo Martins wil het kapitaal gebruiken om verder uit te breiden in Polen en Colombia. (igd.com)

VS: Lagere aandelenkoers voor Target 
De Amerikaanse keten Target heeft onlangs aangegeven zich meer te richten op lagere prijzen om de concurrentie met bedrijven als Wal-Mart en Amazon aan te gaan. De keten gaf toe dat veel vestigingen moeten worden gemoderniseerd en dat de omzet- en winstverwachting voor 2017 te hoog is gesteld. In reactie zijn de aandelen van Target naar het laagste punt sinds twee en een half jaar gedaald. De vergelijkende winkelomzet van Target daalde in het vierde kwartaal met 1,5%. Dat was meer dan de daling van 1,3% die door analisten was verwacht. Target gaat voor 2017 uit van een verdere lichte daling in de vergelijkende winkelomzet. (Reuters)

Finse supermarktsector groeit met 1,4% in januari 2017
De waarde van de Finse supermarktsector kwam in januari 2017 neer op €1,28 miljard. Dat is 1,4% meer dan in dezelfde periode van vorig jaar, aldus de Finse branchevereniging voor supermarkten, Päivittäistavarakauppa. (esmmagazine.com)

DIA breidt aantal franchise-vestigingen in Portugal uit
De Spaanse DIA Group heeft plannen om zich meer te profileren in Portugal. De keten wil daar meer franchise-vestigingen openen, nu in 2016 een sterk resultaat is behaald. De directeur van DIA Group, Amando Sánchez, gaf in een persconferentie in Madrid aan dat het bedrijf daarnaast ook van plan is om zijn winkels te renoveren. (esmmagazine.com)

Amazon wacht op toestemming van Indiase overheid 

Amazon heeft plannen om AGF, melk en linzen in India op de markt te brengen door middel van een eigen onderneming. Het bedrijf heeft daarvoor echter nog de toestemming nodig van de Indiase overheid. De Indiase overheid was vroeger fel gekant tegen buitenlandse investeringen, maar is daar onlangs coulanter in geworden.
Klik hier om meer te lezen op economictimes.indiatimes.com.

Kenia: Uchumi optimistisch ondanks verliezen
Het management van de Keniaanse keten Uchumi heeft er vertrouwen in dat het noodlijdende bedrijf weer op een break-even-punt kan komen. Uchumi had in de tweede helft van 2016 verbeterde resultaten. Het netto verlies was in deze periode met 46,22% afgenomen van Sh1,01 miljard tot Sh547,31 miljoen (van €9,3 miljoen naar €5,0 miljoen). (the-star.co.ke)


Publicatiedatum: 2-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: