Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Rien Panneman, Staay Food Group

"We zijn als bedrijf wel voorzichtiger geworden"

In het Financieel Dagblad van vandaag staat een groot artikel dat Staay Food Group ruim €8 mln investeert  in city farming in Dronten voor productie van frisee, rucola en andere luxe slasoorten.

In het artikel blikt Rien Panneman ook terug op de afgelopen jaren. Staay Food Group is een van de slachtoffers van de handelsboycot, die Rusland medio 2014 instelde tegen de Europese Unie. Het bedrijf uit Papendrecht was tót de boycot veruit de grootste exporteur van groenten en fruit op Rusland met een jaaromzet van meer dan Ђ100 mln.

Het is niet de enige tegenslag, aldus Rien Panneman. 'Het hele internationale investeringsklimaat is verslechterd. Denk aan het terrorisme en de politieke onrust in Afrika, aan het optreden van de Amerikaanse president Trump met zijn America First. We zijn als bedrijf wel voorzichtiger geworden, hebben vaker een andere afslag genomen. We leveren nu meer groenten en fruit aan China en het Midden-Oosten. Ook Kazachstan is een heel interessant land voor ons. Het ligt strategisch tussen China en Rusland. Nederlandse kassenbouwers zijn er al actief. Wij proberen er met lokale partners teelten op te zetten van tomaten, paprika's, sla en aardbeien. Die kunnen we vandaar exporteren naar Rusland en China.'

Bron: Financieel Dagblad

Publicatiedatum: 2-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: