Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voedingscentrum: etikettering voedingswaarde moet duidelijker

Het Voedingscentrum sluit zich aan bij de kritiek van de Consumentenbond, dat de etiketten op voedselverpakkingen duidelijker moeten worden. De Consumentenbond stelt dat fabrikanten voedingswaarden verdoezelen door alleen de voedingswaarde na bereiding te vermelden. Daarmee wordt de complete maaltijd bedoeld, inclusief de ingrediƫnten die je zelf moet toevoegen. De organisatie vindt dat de voedingswaarde-informatie op het product over het product zelf moet gaan. Ook het Voedingscentrum vindt dat op de verpakking de voedingswaarde per 100 gram van het 'onbereid product' moet komen staan.

"Nu kan de ene fabrikant de voedingswaarde van het bereide product vermelden en de andere van het onbereid product. Hierdoor kan de consument niet vergelijken. Ook zou de fabrikant naast de voedingswaarde per 100 gram onbereid product, de informatie per portie van het bereide product kunnen geven. Het is dan wel van belang dat de gekozen portie realistisch en vergelijkbaar is", aldus Patricia Schutte, woordvoerder van het Voedingscentrum.

Lees hier het volledige artikel.

Bron: Food-Nutrition

Publicatiedatum: