Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Marco van Veen, Solar NRG:

"SDE-subsidie kans voor AGF-bedrijven om te investeren in zonne-energie"

Tholen - Al dertien jaar is het Westlandse bedrijf SolarNRG actief als zonnestroomleverancier. AGF-bedrijven als QPI, Van Geest International en Zoutewelle werden door het bedrijf van zonnepanelen voorzien. Vorig jaar installeerde het bedrijf ook nog 16.000 zonnepanelen op bedrijventerrein ABC Westland, het grootste dakgebonden zonnestroomproject van Nederland. Op 7 maart sluit een nieuwe SDE-subsidieronde van 12 miljard euro. Directeur Marco van Veen roept geïnteresseerde 'groenteboeren' op om vrijblijvend mee te doen.

Als spin-off van SolarNRG richtte Marco anderhalf jaar terug het Nationaal Duurzaamheidsplan op. "Wij investeren in zonnestroomprojecten op de daken van onze klanten. Daarmee willen wij voor onze klanten rendement genereren met hun beschikbare dakoppervlak en tegelijkertijd zorgen dat zij gebruik gaan maken van hun zelf opgewekte zonnestroom. Het Nationaal Duurzaamheidsplan is een SDE adviesbureau en aanbieder van zonnepanelenleaseconstructies, die niet verbonden aan één van de grote energieleveranciers.""Ons investeringsmodel is volledig transparant. Met behulp van onze technische en financiële expertise en jarenlange ervaring met investeren in zonnestroom, kunnen wij de specifieke klantbehoeften omzetten in een maatwerkoplossing. Klanten realiseren zo een aanzienlijke besparing op hun energiekosten én verduurzamen hun organisatie. Voorafgaand aan ieder project doen wij uitgebreide engineerings- en rendementsberekeningen, zodat ondernemers precies weten waar ze aan toe zijn. Daarbij komt onze ervaring in het fysiek bouwen van zonne-energieinstallaties natuurlijk goed van pas. Wij regelen alles, van subsidieaanvraag tot begeleiding bij fiscale regelingen. In feite hebben klanten nergens omkijken meer naar."

SDE-ronde
Een belangrijke subsidieregeling is hierbij de SDE-regeling. Een noodzakelijke tool, aldus Marco: "Aan een subsidie zonder panelen heb je niks, maar panelen zonder subsidies ook niet. Het één versterkt het ander. Verleden jaar hebben we in augustus met de SDE-ronde tien aanvragen ingediend en die zijn voor 100% gehonoreerd. Dat is redelijk uniek. Onze ervaring als installateur komt daarbij enorm van pas. De truc is namelijk dat je de dossiers volledig hebt met alle offertes, de exploitatiebegroting en de tekeningen. Overigens verplicht een subsidie-aanvraag een ondernemer nog tot niets. Wij nemen het hele advies en rekenwerk en de subsidieaanvraag op ons en de ondernemer betaalt pas als hij tot plaatsing van het zonnestroomsysteem overgaat. En ook dan heeft de klant de keuze of hij de financiering uit eigen middelen betaalt of via ons financiert."

Daarbij hebben AGF-handelaren volgens Marco nog eens extra voordelen van zonne-energie. "Zonne-energie sluit namelijk naadloos aan op koelcelgebruik. In de winter is het kouder in de hal en hoeft er minder gekoeld te worden en in de zomer moeten de koelmotoren harder draaien en is de opbrengst van de zonnepanelen veel hoger. Er zijn nog tal van AGF-bedrijven die hun dakoppervlakte niet gebruiken. Als ondernemers de keuze hebben om geld op de bank te laten staan of te investeren in zonne-energie is het wat mij betreft echt een no-brainer. Zonne-energie rendeert altijd beter!"

Voor meer informatie:
SolarNRG
Mercuriusplein 40
2685 LP Poeldijk
Tel:  +31 (0)174 44 41 71
Fax: +31 (0)174 44 44 12
marco@solarnrg.nl
www.solarnrg.nl
www.nationaalduurzaamheidsplan.nl


Publicatiedatum: 3-3-2017
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: