Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Werknemer staat graag een uur minder in de file"

Files, inspectiediensten en flexibele inzet van personeel waren de onderwerpen waarover ondernemers en (kandidaat-)Tweede Kamerleden met elkaar discussieerden in Ridderkerk. Dat gebeurde tijdens een speciale regiobijeenkomst, die evofenedex afgelopen vrijdag organiseerde voor ondernemers uit de omgeving. De discussie ging over een drietal stellingen:

Stelling 1: Meer asfalt zorgt voor minder files

Richard Moti (PvdA): "Meer asfalt is een deel van de oplossing, maar er moet meer gebeuren, bijvoorbeeld meer investeren in het openbaar vervoer."

Bert-Jan Ruissen (SGP): "Zowel het aanleggen van meer asfalt als slimme investeringen zijn goed. Ook vind ik de kilometerheffing een erg interessant idee om de filedruk te verminderen."

Richard Moti (PvdA): "Flexibele werktijden zijn een goede oplossing voor de vermindering van files. De werknemer staat graag een uur minder in de file."

Ondernemer: "Het probleem is juist om de werknemer zo ver te krijgen om zich flexibel in te zetten."

Stelling 2: Er moet één nationale inspectiedienst komen


Richard Moti (PvdA): "Eén nationale inspectie zal zorgen voor minder deskundigheid. Ze zullen dan te veel verschillende zaken gaan doen."

Ondernemer: "NVWA is een 'pain in the ass'. Ik heb veel problemen en last van deze inspectie."

Roald van der Linde (VVD): "NVWA is al een samenvoeging van verschillende inspecties en met die samenvoeging zijn ze nog steeds bezig."

Ondernemer: "Het douanesysteem zorgt voor veel problemen. Ook is het om 5 uur afgelopen bij de douanetelefoon en hoor je tuut, tuut tuut. Deze mentaliteit zorgt voor veel hinder als ik later dan vijf uur ladingen binnenkrijg."

Bert-Jan Ruissen (SGP): "De SGP wil 50 miljoen euro investeren in de verlaging van de tarieven van douane en daarnaast 50 miljoen voor meer capaciteit."

Stelling 3: voor ondernemers met een distributiecentrum zijn flexibele contracten essentieel

Richard Moti (PvdA): "Flexibele contracten geven onzekerheid voor de werknemer, die dus ook consument is. Dit kan er dus voor zorgen dat hij minder uitgeeft en dus dalen de consumentenuitgaven."

Huib van Essen (GroenLinks): "Het is momenteel voordeliger om flexibel personeel aan te nemen dan vast personeel. Dat is toch raar?"

Roald van der Linde (VVD): "De economie van Nederland heeft zich juist hersteld na de crisis door flexibele contracten. Ondernemers konden op deze wijze eenvoudiger schakelen."

Bron: EVO
Publicatiedatum: