Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mark Tieleman, Cool Fresh international:

"Vertragingen boten en productie zorgen voor krap aanbod ananas"

Tholen - De ananasverkoop blijft momenteel vlot doorlopen. "Door vertragingen van boten vanuit Costa Rica en scans bij de douane in de havens is er steeds net sprake van tekorten", vertelt Mark Tieleman van Cool Fresh International. "Gevolg van de vertragingen is dat de vraag blijf toenemen. Er zijn na de aankomsten dan wel voldoende dikke maten en prijzen hiervan liggen tussen de 11,50 en 12,50 euro. Kleine maten (8/9/10) zijn er alleen nauwelijks en worden dan ook opgeslokt door de markt, de prijzen zijn ook prima deze liggen rond de 11 euro en de kleinste vanaf 9,50 euro."



"In Costa Rica is de situatie dat er aan de ene kant tijdens de Orkaan Otto veel regen is gevallen. Aan de andere kant was er juist te weinig water en te weinig zon. Daardoor moet de ananas langer aan de plant blijven hangen om de juiste brixgehaltes en kleuren te krijgen wat dus wel weer in een tekort resulteert. Het fruit wat op dit moment wel beschikbaar is en op export wordt gezet is prima van kwaliteit maar door de weersomstandigheden is er ook nogal wat fruit met een lagere brix en dat gaat veelal de industrie in", vertelt Mark.



"Vorig jaar begon de januari maand matig en trok de markt zich de tweede, derde week van januari omhoog. Dat is nu weer gebeurd. Ik verwacht dan ook dat de goede ananasmarkt zeker tot april wel zal doorzetten. Ondanks de eerder genoemde vertragingen denk ik dat de vraag en prijzen stabiel en aanblijven en dat de voorraden hierdoor laag zullen zijn. Wij hebben bijvoorbeeld op alle boten wel fruit zitten wat de verdeling makkelijker maakt. Importeurs die op één specifieke rederij zitten, zullen hier misschien wel meer moeite mee krijgen. Het zal dan een uitdaging blijven om op sommige momenten klanten tevreden te houden maar dit zal naar mijn mening de doorloop van de vraag niet weerhouden", besluit Mark.

Voor meer informatie:
Mark Tieleman
Cool Fresh International
Tel: +31 883777105
Mob: +31 613226817
mark@coolfresh.nl
www.coolfresh.nl