Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ingenieurs ontwikkelen appelplukrobots voor 2019

Twee ingenieursbedrijven hebben appelplukrobots ontwikkeld, die met 2019 in commercieel gebruik moeten gaan.


Het Californische Abundant Robotics en het in Israël gevestigde FFRobotics zijn concurrenten van elkaar. Beide bedrijven willen ergens in de komende 18 tot 24 maanden commerciële oogstrobots fabriceren en deze op de markt aanbieden.
Vertegenwoordigers van beide bedrijven waren aanwezig op de zestigste jaarconferentie van de International Fruit Tree Association, die in Wenatchee in Washington werd gehouden. De vertegenwoordigers gaven daar presentaties aan een groot publiek dat uit telers, verpakkers en exporteurs uit 13 verschillende landen bestond. De presentaties waren voornamelijk gericht op de oplossingen die beide bedrijven hebben gecreëerd voor de appelteelt. Beide vertegenwoordigers zeiden echter dat de machines aangepast kunnen worden om ook ander fruit te plukken, zoals sinaasappelen, perziken en misschien zelfs kersen.

De voordelen van automatisering van de oogst zijn onder andere dat er geen zakken voor plukkers of ladders nodig zijn. Ook hoeft het fruit niet te worden versleept naar afgelegen bakken, wordt het fruit minder beschadigd en is het mogelijkheid om 24 uur per dag te oogsten. De bedrijven claimen dat de investering in de machines zich met twee jaar weer terugverdient. De kosten van de machines zijn gelijk aan of minder dan die van een conventioneel team plukkers. "Het uiteindelijke doel is dat onze machines op het gebied van de oogst net zo goed gaan worden als mensen," zei Dan Steere van Abundant Robotics. "We lijken daarin goed op weg te zijn."

Publicatiedatum: