Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Aldi wil duurzame leveringsketen | Lidl introduceert nieuw winkelconcep

Tesco ontslaat 1.700 managers

Ierland: SuperValu heeft jaaromzet van €2,67 miljard
SuperValu had in 2016 een recordomzet van €2,67 miljard. Jaar op jaar is de omzet gestegen met 2,4%. De keten is van plan om in 2017 drie nieuwe winkels te openen, waarmee 190 nieuwe banen worden gecreëerd. De nieuwe winkels zijn onderdeel van een investering van €35 miljoen, waarmee ook bestaande winkels worden gerenoveerd. (rte.ie

Aldi sluit zich aan bij BEPI voor een duurzamere leveringsketen

Aldi heeft zich aangesloten bij het Business Environmental Performance Initiative (BEPI). Dit initiatief is erop gericht om de leveringsketens duurzamer te laten werken. Zowel Aldi Nord als Aldi Süd willen hun wereldwijde leveringsketens een verminderde impact laten hebben op het milieu. BEPI is een initiatief dat is opgezet door de Foreign Trade Association (FTA). (fibre2fashion.com

VK: Tesco ontslaat 1.700 managers
Tesco gaat 1.700 adjunct-managers ontslaan bij buurtwinkels van de 'Express'-keten. De managers worden vervangen door 3.300 zogeheten ploegleiders, die een lager salaris krijgen betaald. Volgens Tesco zal de reorganisatie van het management leiden tot de creatie van 1.500 nieuwe banen. Daarmee neemt ook het aantal stafleden toe dat op de winkelvloer de consument kan ondersteunen. Tesco heeft vorige maand ingestemd met een fusie ter waarde van £3,7 miljard (€4,34 miljard) met de groothandelaar Booker. (Reuters)

Lidl introduceert nieuw winkelconcept in Calais
Lidl heeft in Calais in Frankrijk een nieuw winkelconcept geïntroduceerd onder de naam "Loft". Calais geldt voor Lidl als een werkterrein voor het testen van nieuwe winkelformats. De Loft-vestiging bevindt zich aan de Avenue de Saint-Éxupéry tussen Calais en Marck. De winkel maakt gebruik van bredere gangpaden en heeft een assortiment van meer dan 1.600 producten. (esmmagazine.com)

Sprouts Farmers Market overtreft verwachtingen van Wall Street
De Amerikaanse keten Sprouts Farmers Market had in het vierde kwartaal van 2016 jaar op jaar een toename in omzet van 6% tot $986 miljoen (€930,5 miljoen). Dat is $11 miljoen (€10,4 miljoen) hoger dan analisten van Wall Street hadden verwacht. De vergelijkende winkelomzet nam in deze periode echter minder snel toe. Deze steeg met 0,7%, terwijl tussen 2013 en 2015 sprake was van een gemiddelde stijging van 9%. Ondanks dat was deze periode voor Sprouts Farmers Market het 39ste opeenvolgende kwartaal met een positieve vergelijkende winkelomzet. (marketrealist.com)

7-Eleven als merk het meest geschikt voor mobiel
De buurtwinkelketen 7-Eleven is een van de merken die het meest geschikt zijn voor mobiel gebruik, maar tegelijkertijd oorspronkelijk niet zijn bedoeld als digitaal mediaproduct. Dit blijkt uit een nieuwe index, die een ranglijst weergeeft van duizenden merken op basis van hoe "gereed" ze zijn voor mobiel internet. Andere merken die hoog in deze index zijn geëindigd zijn Amazon en Facebook. (mediapost.com

Oostenrijk: Spar heeft stijging in bruto jaaromzet van 5,3%

Spar heeft in Oostenrijk in 2016 een bruto jaaromzet behaald van €6,42 miljard. Jaar op jaar is dit een toename van 5,3%. Spar verklaarde de toename door de overname van 28 vestigingen in het oosten van Oostenrijk in combinatie met een uitbreiding van kapitaal en meer modernisering. De Oostenrijkse branche van Spar is ook actief in de buurlanden Italië, Hongarije, Slovenië en Kroatië. Deze markten zijn samen goed voor een totale omzet van €4,86 miljard, met jaar op jaar een toename van 3,4%. (esmmagazine.com)

Meer omzet voor Zuid-Koreaanse supermarktsector
Grote Zuid-Koreaanse retailers hadden in januari meer omzet dan in dezelfde periode van een jaar geleden. Dit gold met name voor buurtwinkelketens en supermarktketens. De omzet van buurtwinkels steeg jaar op jaar met 15,5%, terwijl die van supermarkten met 11,3% toenam. De omzet van voedingsmiddelen bij supermarktketens steeg met 18,5%. (insideretail.asia)

VS: Food Lion renoveert 93 vestigingen 
Food Lion gaat 93 vestigingen in de regio van Greensboro in North Carolina renoveren. Het bedrijf investeert $178 miljoen (€168,0 miljoen) in de renovaties, die de winkels toegankelijker en goedkoper voor de consument moeten maken. (finance.yahoo.com)

Noorse keten wil minstens 400 vestigingen in Denemarken
De Noorse keten Rema 1000 is van plan om in de nabije toekomst meer dan 100 vestigingen te openen in Denemarken. Het uiteindelijke doel is een netwerk van minstens 400 Deense winkels. Directeur Henrik Burkal zei dat Rema 1000 nu al het kapitaal heeft om de uitbreiding te bekostigen, maar dat het bedrijf van plan is om geleidelijk te werk te gaan. (cphpost.dk)

Nieuw-Zeeland: Supermarkten hebben weer bananen

Nieuw-Zeelandse retailers zoals Foodstuffs hebben weer bananen in de schappen, nadat er eerder een schaarste was ontstaan wegens leveringsproblemen. Een containerschip uit Ecuador kwam later dan gepland aan, wat invloed had op het bananenaanbod bij de Foodstuffs-ketens Pak 'n Save en New World. (stuff.co.nzPublicatiedatum: 1-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: