Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Investering van Ä7,2 miljoen in IndustriŽle Ontwikkelingszone Goega

Zuid-Afrika: Nieuwe koelfaciliteit voor citrus en hardfruit

Op 1 juni 2017 zal de eerste van de drie koelruimtes van PE Cold Storage voor citrus en hardfruit in gebruik genomen worden in de IndustriŽle Ontwikkelingszone in Coega, nabij de haven Port Elizabeth. Iedere koelruimte biedt plaats aan 2.500 pallets. "Met de uitbreiding van de nieuwe faciliteit is een investering van Ä7,2 miljoen gemoeid. De huidige opslagcapaciteit zal hiermee worden verdubbeld naar zo'n 15.000 pallets," vertelt Mark Jensen, directeur van PE Cold Storage.FPT Group (voorheen bekend als Fresh Produce Terminals) besloot vorig jaar zijn citrusopslagfaciliteiten in Port Elizabeth om te bouwen naar een mangaanterminal omdat de handel in dit mineraal jaarrond plaatsvindt en het citrusseizoen maar 5 maanden per jaar duurt.

"De koelfaciliteit was niet meer winstgevend als gevolg van de dalende citrusvolumes en de druk op de tarieven vanwege de verhoogde capaciteit van de havens in Ngqura en opslagfaciliteiten in het binnenland," legt Nicci van Niekerk van FPT uit. 

Normaal gezien zou dit geleid hebben tot een tekort aan koelfaciliteiten voor met name de citrussector in de Oostkaap. PE Cold Storage heeft hier echter op ingespeeld door extra vaart achter zijn plannen voor de uitbreiding van zijn koelfaciliteit in Coega te zetten, die eigenlijk pas voor 2020-2021 gepland stond. De faciliteit zal op tijd gereed zijn voor het citrusseizoen 2017. 

"Met het oog op de groei van de citrusproductie is de uitbreiding van de opslagcapaciteit noodzakelijk," legt Jensen uit. Gedurende de zomermaanden zal de hardfruitsector ook gebruik maken van de faciliteit. De capaciteit is dusdanig dat overlappende seizoenen van beide sectoren geen enkel probleem vormen.

"Onze dienstverlening bestaat uit de gekoelde opslag van fruit voor onze klanten die naar internationale markten exporteren zoals Europa, Rusland, het Midden-Oosten, India, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Zuidoost AziŽ," aldus Jensen.

Voor meer informatie:

Mark Jensen
PE Cold Storage
Tel: +27 41 581 0886/7

Nicci van Niekerk
FPT Group
Tel: +27 21 401 8853

Publicatiedatum: 1-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: