Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Investering van €7,2 miljoen in Industriële Ontwikkelingszone Goega

Zuid-Afrika: Nieuwe koelfaciliteit voor citrus en hardfruit

Op 1 juni 2017 zal de eerste van de drie koelruimtes van PE Cold Storage voor citrus en hardfruit in gebruik genomen worden in de Industriële Ontwikkelingszone in Coega, nabij de haven Port Elizabeth. Iedere koelruimte biedt plaats aan 2.500 pallets. "Met de uitbreiding van de nieuwe faciliteit is een investering van €7,2 miljoen gemoeid. De huidige opslagcapaciteit zal hiermee worden verdubbeld naar zo'n 15.000 pallets," vertelt Mark Jensen, directeur van PE Cold Storage.



FPT Group (voorheen bekend als Fresh Produce Terminals) besloot vorig jaar zijn citrusopslagfaciliteiten in Port Elizabeth om te bouwen naar een mangaanterminal omdat de handel in dit mineraal jaarrond plaatsvindt en het citrusseizoen maar 5 maanden per jaar duurt.

"De koelfaciliteit was niet meer winstgevend als gevolg van de dalende citrusvolumes en de druk op de tarieven vanwege de verhoogde capaciteit van de havens in Ngqura en opslagfaciliteiten in het binnenland," legt Nicci van Niekerk van FPT uit. 

Normaal gezien zou dit geleid hebben tot een tekort aan koelfaciliteiten voor met name de citrussector in de Oostkaap. PE Cold Storage heeft hier echter op ingespeeld door extra vaart achter zijn plannen voor de uitbreiding van zijn koelfaciliteit in Coega te zetten, die eigenlijk pas voor 2020-2021 gepland stond. De faciliteit zal op tijd gereed zijn voor het citrusseizoen 2017. 

"Met het oog op de groei van de citrusproductie is de uitbreiding van de opslagcapaciteit noodzakelijk," legt Jensen uit. Gedurende de zomermaanden zal de hardfruitsector ook gebruik maken van de faciliteit. De capaciteit is dusdanig dat overlappende seizoenen van beide sectoren geen enkel probleem vormen.

"Onze dienstverlening bestaat uit de gekoelde opslag van fruit voor onze klanten die naar internationale markten exporteren zoals Europa, Rusland, het Midden-Oosten, India, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Zuidoost Azië," aldus Jensen.

Voor meer informatie:

Mark Jensen
PE Cold Storage
Tel: +27 41 581 0886/7

Nicci van Niekerk
FPT Group
Tel: +27 21 401 8853
Publicatiedatum: