Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Limoneira verwerft 90% aandelen Chileense citrusproducent PDA

Het bedrijf Limoneira heeft bekend gemaakt dat het citrusproducent Pan de Azucar (PDA) heeft overgenomen. PDA bezit een citroenen- en sinaasappelareaal van 85 hectare in La Serena in Chili en heeft een aandelenbelang in het citrusverwerkings- en verpakkingsbedrijf Rosales.

Op 24 februari jongstleden voltooide Limonaira de overname van 90% van de aandelen van PDA, ter waarde van €5,5 miljoen. PDA had bovendien een langlopende schulden van €1,6 miljoen die eveneens in de transactie zijn opgenomen. Voor een periode van 6 maanden zal 10% van de aankoopprijs worden ingehouden om eventuele onvoorziene posten te kunnen dekken. De activa van PDA werden op de overnamedatum geraamd op €5,2 miljoen, met inbegrip van een aandelenbelang van 13% in Rosales waarin het bedrijf in 2014 een aandeleninvestering van 35% heeft gedaan. Wanneer de overname rond is, dan zal het bedrijf 48% van Rosales bezitten en PDA de resterende 52%. PDA's netto inkomsten bedroegen op 31 december 2016 €424.979 met een totale omzet van €1,8 miljoen. Limoneira verwacht dat de jaarlijkse productie van de plantages zal stijgen, aangezien de bomen nog jong zijn en hun volledige productiepotentieel nog niet bereikt hebben.

PDA is gevestigd in de Chileense kustregio La Serena, die bekend staat om de avocado- en citrusteelt. Rosales is verantwoordelijk voor het verpakken en vermarkten van PDA's productie. Rosales, dat zich met name op de citrusverwerking richt, zal samen gaan werken met Limoneira's One World of Citrus om de producten lokaal en internationaal te vermarkten.

Vice-voorzitter Alex Teague laat weten verheugd te zijn over de uitbreiding in Chili. "De meeste plantages die we aangekocht hebben, bestaan uit jonge aanplant. Ons management heeft een jarenlange band met PDA en wij zijn dan ook blij het bedrijf in ons team te verwelkomen. Naast het uitbreiden van onze activiteiten op de wereldwijde citrusmarkt, stelt deze overname ons ook in staat onze klanten jaarrond citrus te leveren."

Harold Edwards, voorzitter en algemeen directeur, voegt er aan toe dat PDA gezien zijn gunstige ligging, productieve plantages en partnerschap met Rosales perfect past in de groeistrategie van Limoneira. "Onze overname van PDA past in onze lange termijn strategie om ons internationaal te positioneren als jaarronde citrusleverancier en is een aanvulling op onze One World of Citrus aanpak. We verwachten dat de overname ons direct winst op zal gaan leveren vanwege het productieve areaal en ons belang in Rosales."

Contact:
ICR
John Mills
Tel: 646-277-1254

Klik hier voor het officiële persbericht

Publicatiedatum: 28-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: