Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
TOMRA 5A voor hele aardappelen, TOMRA 5B voor groenten en verwerkte aardappelen

Twee nieuwe sorteermachines gepresenteerd

TOMRA Sorting Food heeft twee innovatieve sorteerders op de markt gebracht, de TOMRA 5A en de TOMRA 5B. De TOMRA 5A is bestemd voor het sorteren van hele gewassen of geschilde aardappelen die verwerkt worden tot bijvoorbeeld chips, terwijl de TOMRA 5B geschikt is voor het sorteren van groenten en verwerkte aardappelproducten, zoals bijvoorbeeld frieten. Beide sorteerders zijn ontworpen om voedselkwaliteit en -veiligheid te verbeteren.De TOMRA 5A kan op een accurate wijze vreemd materiaal en defecten verwijderen, waaronder o.a. maïskolven, hout, stengels, plastic, glas en golfballen. De oplossing levert uitstekende prestaties en minimaliseert het risico op voedselcontaminatie, wat leidt tot een betere kwaliteit voor de eindklant. Als voornaamste eigenschap bevat de TOMRA 5A een peel control module, die te verbinden is met de sorteermachines. De module extraheert aardappeldata van de TOMRA 5A voor betrouwbare metingen van de graad van schilverwijdering. Daarna wordt de optimale stoomtijd berekend en doorgestuurd naar de stoomschiller. Dat leidt tot minder schilverlies en voedselafval, waarbij bovendien geen toezicht nodig is.

Dat betekent dat de TOMRA 5A optimaal gebruik maakt van alle inkomende producten. Objecten die namelijk niet goed genoeg zijn om geaccepteerd te worden, maar tegelijkertijd niet slecht genoeg zijn om weggegooid te worden, worden hergebruikt. Zo worden producten die niet voldoende geschild zijn naar re-peel lijnen verstuurd of herwerkt in andere eindproducten, zoals aardappelvlokken.
De TOMRA 5B, die gebaseerd is op de TOMRA Genius, blinkt uit in optisch sorteren. De sorteerder is voorzien van TOMRA's smart surround view technologie: de hoge resolutie camera's en hoge intensiteit LED's bieden een 360 graden productinspectie, wat leidt tot verbeterde productkwaliteit en een optimale verwijdering van vreemd materiaal. Daarnaast zorgt de TOMRA 5B voor een minimale productverspilling door het aantal false rejects te verminderen.De innovatieve machine heeft bovendien een hoge sorteerefficiëntie door ingebouwde kleppen die tegen een hoge snelheid (drie keer sneller dan andere kleppen) defecte producten wegschieten. Deze kleppen zijn ontworpen voor zowel natte als droge omstandigheden. Als laatste heeft de TOMRA 5B een gebruiksvriendelijk design en de constructie van de sorteerder is zo open mogelijk gemaakt, zodat er overal voldoende ruimte is tussen de machinedelen om goed schoon te kunnen maken. De hygiënische kenmerken voldoen aan de meest recente standaarden en normen van de European Hygienic Engineering & Design Group (EHEDG).

Beide sorteerders hebben een intuïtieve grafische interface en processor, TOMRA ACT. Op het groot bedieningsscherm met touchscreen zijn alle mogelijke instellingen makkelijk en overzichtelijk in te stellen. Sorteren wordt makkelijk voor alle operators door het gebruiksgemak van beide machines.

Voor meer informatie:
Catherine Hechter
Tomra Sorting
 Romeinse straat 20
3001 Leuven, Belgium
 +32 16 396 396
www.tomra.com


Publicatiedatum: 2-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: