Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Andre Spruyt (SVB Transportgroep) 25 jaar actief in AGF-transport:

"Van transport naar Veiling Zuid tot alle tuinbouwregio's van het land"

Tholen - Met een landbouwtrekkertje naar Veiling-Zuid, zo begon in de jaren '90 de AGF-transportcarrière van Andre Spruyt. "Precies 25 jaar geleden, op 1 maart 1992, begon ik samen met Hans de Bloois met Spruijt & De Bloois. Mijn huidige compagnon Martin Vrijman was op 1 maart 1990 al gestart. Ik reed op Veiling-Zuid en Transportbedrijf Martin Vrijman op Veiling-Noord. Toen de veilingen gingen fuseren, besloten we het transport samen te gaan doen, in eerste instantie als onafhankelijke bedrijven en in 2000 zijn we samengegaan tot SVB Transportgroep. In 2013 volgde een nieuwe mijlpaal met de start van SVB Koerier."



Sinds 2003 zijn Martin en André de drijvende krachten achter SVB Transportgroep. In de beginjaren werkten de transporteurs vanaf Veiling 's-Gravenzande. In 2003 betrokken de compagnons een pand in Poeldijk en in 2009 deden ze hun intrede in een nieuw pand op ABC Westland. Vandaag de dag beslaat het wagenpark van SVB Transportgroep 27 vrachtauto's. Alle auto's zijn voorzien van laadkleppen en elektropalletwagens. De transporteenheden zijn uitgerust met zowel koelmachines als kachels, waardoor het bedrijf in staat is binnen een temperatuurregime van -20 tot +20 graden Celsius de juiste condities te creëren voor de AGF-producten. "We werken nog altijd met Nederlandse chauffeurs, allemaal met vaste auto's. We hebben een goed koppel mensen. Sommige chauffeurs werken al 20 jaar bij ons", vertelt André.

Alle belangrijke tuinbouwregio's
Telers, telersverenigingen en exporteurs doen een beroep op SVB Transportgroep. "Vanuit onze uitvalsbasis in Poeldijk bestrijken we een groot terrein, met alle belangrijke tuinbouwregio's: Westland, Oostland (Bleiswijk, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs), Barendrecht, de Zuid-Hollandse eilanden (Brielle, Vierpolders), de Wieringermeer (Agriport 7), Breda, Steenbergen, Rilland en Grubbenvorst. Daarnaast rijden we nog wat in het Ruhrgebied, maar dat is een klein gedeelte van het totaal. We hebben nooit de ambitie gehad om door heel Europa te gaan rijden, daar zijn we niet op ingericht. We doen één ding en dat proberen we goed te doen", vertelt de logistiek dienstverlener.



Hij zag de markt in de loop der jaren de AGF-markt fors veranderen. "Rond 1998/99 namen de telersverenigingen een enorme vlucht. Later zag je die weer uit elkaar vallen met telers die hun eigen verkoop gingen organiseren. Gevolg is dat er meerdere keren per dag kleinere volumes worden verladen. De tijd van de volle auto's hebben we wat dat betreft wel achter de rug. Je moet meer doen op een dag om je omzet te halen", vertelt Andre. Hij denkt met genoegen terug aan de beginperiode. "Vroeger was het allemaal nog wat kleinschaliger en gemoedelijker, maar het was wel een leuke tijd. We doen er alles aan om onze handel op tijd af te leveren, maar dat wordt lastiger vanwege hygiëne- en veiligheidsprotocollen, die tegenwoordig moeten worden gehanteerd, wat invloed heeft op de laadtijden per adres."



De nadruk ligt voor SVB Groep in het Holland-seizoen. "In de wintermaanden hebben we het traditioneel rustiger, al hebben we met onder meer het vervoer van jong plantgoed een redelijke spreiding. Concurrentie zal er altijd blijven, al is de markt vandaag de dag wel stabieler dan zeven, acht jaar geleden. We zien de komende jaren met vertrouwen tegemoet. We zijn een bedrijf met een kleine organisatie. Korter kunnen de lijnen niet zijn. Daardoor zijn we in staat snel op de wensen van de klant in te spelen. Ook als dat betekent dat er over tien minuten ergens een chauffeur moet zijn. En ook als het 's avonds of in het weekend is", vertelt Andre.

SVB Koerier
In 2013 begonnen Andre en Martin met een nieuwe transporttak: SVB Koerier. SVB Koerier heeft de beschikking over personenauto's, combo's en bussen met en zonder koeling. "Doordat SVB Koerier met de modernste communicatiemiddelen werkt, zijn we 24 uur per dag en 7 dagen van de week bereik- en inzetbaar. Dit betekent dat binnen 30 tot 45 minuten na opdracht één van onze ervaren chauffeurs zich aanmeldt bij het afhaaladres, waar dan ook in Nederland", vertelt Andre.



"Klanten beginnen het steeds meer te ontdekken, zowel vanuit particulier als zakelijke hoek. Of het nou gaat om een envelop voor een adres drie straten verderop, een blik verf van, of naar, Venlo, drie pallets van 500 kilo ieder naar Hamburg. Gekoeld of ongekoeld, we vervoeren het goed en graag. Vaak zijn het spoedritten en die mogen verhoudingsgewijs ook wat meer kosten. Het aantal vaste klanten stijgt en er zit nog veel meer groei in. We verwachten dat onze koeriersdienst de komende jaren een vlucht gaat nemen", besluit de jubilaris.



Voor meer informatie:
Andre Spruyt
SVB Transportgroep
ABC Westland 293
2685 DC Poeldijk
Tel: 0174 282271
Fax: 0174 415748
andre@svbtransportgroep.nl
www.svbtransportgroep.nl
Publicatiedatum: