Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Fairtrade-verkoop stijgt in VK dankzij bananen

Voor de eerste keer sinds 2013 is de verkoop van Fairtrade-producten gestegen. Dit dankzij de toenemende populariteit van eerlijke bananen en koffie. Zij compenseerden de dalende verkoop van cacao en suiker.

De Fairtrade Foundation garandeert telers een minimumprijs en extra betalingen teneinde sociale projecten, zoals scholen en schoonwatervoorzieningen. De opbrengsten uit producten die onder haar toezicht vallen, stegen vorig jaar met 2% tot £1,64 (€1,93) miljard in het Verenigd Koninkrijk.

Michael Gidney, CEO van Fairtrade: "We zitten in de lift, ondanks de lastige economische tijden. Hoewel de supermarktketen het ook niet makkelijk heeft, willen bedrijven zich aan Fairtrade binden. Hierbij worden ze natuurlijk gesteund door de consumenten."

Het volume bananen, veruit het grootste Fairtrade product in het Verenigd Koninkrijk, groeide met 6% door de sterke verkoop van Sainsbury's en Waitrose, die alleen de Fairtrade versie van het fruit verkopen. Tesco, de grootste Britse retailer, biedt Fairtrade bananen pas voor het eerst aan.

source: theguardian.com

Publicatiedatum: 2-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: