Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Universiteit van Idaho breidt programma voor pootaardappelen uit

De universiteit van Idaho heeft een nieuwe directeur aangesteld voor het pootaardappelprogramma van de universiteit. Ook zijn er plannen voor nieuwe faciliteiten, die moeten helpen om de productie uit te breiden.

De universiteit heeft een investering gepland waarmee onder andere een nieuwe teeltkas en een nieuw laboratorium moeten worden opgezet. Hiermee komt de universiteit een stap dichter bij het doel om een nationale kiemplasmabank voor aardappelen te worden.

Jenny Durrin volgt Lorie Ewing als directeur op. Ewing ging in juli van vorig jaar met pensioen. Jenny Durrin heeft eerder onderzoek verricht naar de weerstand tegen het Y-virus in aardappelrassen, die in Idaho algemeen voorkomen. Ze verkreeg in deze periode haar mastergraad in de plantenwetenschap, waarin ze werd begeleid door viroloog Alex Karasev. Ook heeft ze twee jaar lang onderzoek gedaan naar aardappelcysteaaltjes. 

Mark McGuire, de directeur van het Idaho Agricultural Experiment Station, hoopt dat de teeltkas rond het midden van de zomer in bedrijf kan gaan. Er kan dan met de nieuwe kas rond de herfst van dit jaar voor het eerst worden geoogst. Volgens McGuire kan het programma op dit moment het aantal bestellingen niet bijbenen.

Bron: potatopro.com


Publicatiedatum: 31-3-2017

  

Reacties:


PAPA: HALLAZGO ARGENTINO SIN PRECEDENTES

https://www.facebook.com/CorreodeBuenosAires/posts/1938913439687094:0
CORREO de BUENOS AIRES, BUENOS AIRES, ARGENTINA - 23-5-2017 4:20:54


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: