Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Meer aanbod in Texas, Florida en Centraal-Mexico

Krap aanbod aan koriander in CaliforniŽ

Er is een beperkt aanbod aan koriander in CaliforniŽ. De schaarste is ontstaan door zware neerslag en overstromingen. Teeltbedrijven die koriander produceren in andere regio's als Texas, Florida en Centraal-Mexico hebben meer aanbod, omdat het weer hier wel gunstig was. "Daardoor konden we voor de schaarste compenseren, met name voor de oostkust," aldus Camilo Penalosa van Infinite Herbs. De prijzen zijn naar aanleiding van de situatie in CaliforniŽ omhoog gegaan. Om de prijzen gelijk te houden, heeft Penalosa uit alternatieve locaties koriander weten te halen. "Omdat het weer deze dagen zo onvoorspelbaar is, moet je verschillende leveranciers tot je beschikking hebben. Daarmee kun je uiteindelijk een gemiddelde prijs bereiken. Zodoende hebben we geen problemen gehad," aldus Penalosa. 

Nadat er eind 2015/begin 2016 sprake was van een crisis omtrent voedselveiligheid, heeft koriander na verloop van tijd zijn oude status weer teruggekregen. "Koriander is altijd in opmars. Het ging toen een paar weken minder goed, maar uiteindelijk heeft de consument weer vertrouwen in het aanbod gekregen," zegt Penalosa.Er wordt rond het sportevenement van de "Super Bowl" altijd veel koriander gebruikt voor guacamole. Ook wordt er veel koriander geconsumeerd tijdens de lente bij bijvoorbeeld barbecues. "Er zijn altijd mogelijkheden voor koriander," zegt Penalosa. 

Toen Camilo Penalosa 30 jaar geleden voor het eerst naar de VS kwam, was er nergens koriander te vinden. Nu is er volgens hem echter geen enkele winkel die het niet heeft. Binnenkort gaat Penalosa naar CaliforniŽ om te zien hoe het lente-aanbod van conventionele en biologische koriander zich ontwikkelt. "Ik verwacht dat het een normaal seizoen gaat zijn tenzij er iets onverwachts gebeurt."

Voor meer informatie:
Camilo Penalosa
Infinite Herbs
Ph: 617-319-9253


Publicatiedatum: 28-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: