Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Andrey Volkov, Tropic (Rusland):

"Afgelopen jaren veel problemen met malafide AGF-bedrijven"

De laatste jaren is de koopkracht van de Russische middenklasse gedaald, vertelt Andrey Volkov van het Russische bedrijf Tropic. Hij geeft aan dat importeurs hierdoor voorzichtig inkopen en terughoudend zijn om nieuwe exoten op de markt te brengen. De consument koopt momenteel uitsluitend basisgroenten en fruit, zoals bananen, citrus, aardappelen en kool.

Tropic behoort tot de top vijf van Russische importeurs. Het bedrijf is de grootste importeur van Marokkaanse tomaten. Alleen al vorig jaar december importeerde het een volume van in totaal 13.000 ton tomaten. Afhankelijk van het seizoen handelt het bedrijf met partners in Marokko, Turkije, Egypte, Israël, China, Pakistan, India, Zuid-Afrika, Peru en Chili.Stabiele aanvoer

"We hebben jaarrond programma's en hoewel we geen grote volumes exoten importeren, hebben we wel er een stabiele aanvoer van. Zo importeren we wekelijks een container met mango's, avocado's en ananas. De importvolumes van deze producten stijgen doorgaans in de aanloop naar kerst," vervolgt Andrey.

Het bedrijf beschikt over diverse opslagfaciliteiten die strategisch gelegen zijn ten opzichte van de grote steden. De grootste en tevens nieuwste faciliteit is gevestigd in Tula en heeft een oppervlakte van 20.000 vierkante meter. Vanuit deze locatie wordt Moskou en het omliggende gebied bediend. Het bedrijf huurt ook nog twee opslagruimten van 10.000 vierkante meter in Moskou zelf. De goederen komen aan in de haven van Rusland, waar een klein volume gereserveerd wordt voor de lokale markt in St. Petersburg en omstreken. Het overige deel wordt rechtstreeks naar Moskou of Tula getransporteerd vanwaaruit de producten naar overige delen in Europees Rusland worden gedistribueerd. Zo'n 90% van de import is bestemd voor retailketens.

Russische crisis biedt kansen de markt te verbeteren
Andrey legt uit dat er zich de afgelopen jaren veel problemen hebben voorgedaan met malafide bedrijven die grote volumes AGF afnemen zonder een cent te betalen, waarna de producten van de aardbodem lijken te zijn verdwenen. 

"Retailers zijn hier beter tegen beschermd omdat zij de verliezen beter kunnen dragen. Wij moeten echter op ons hoede zijn en ons er goed van bewust zijn met wie we zaken doen. Dit geldt met name de laatste vijf jaar," legt Andrey uit. "Ik werk al 20 jaar in de fruithandel maar er is in die tijd veel veranderd. De concurrentie is erg groot en bedrijven vechten om klanten. Vaak worden zij in het nauw gedreven wat betreft de prijzen. Als men niet ver wil zakken met zijn prijzen, zijn er altijd andere bedrijven die daar wel toe bereid zijn."

Gezonde bedrijven overleven

Het is echter niet allemaal kommer en kwel. "Ik verwacht dat de markt de komende jaren 'schoongeveegd' wordt waarbij alleen de gezondste bedrijven zullen overleven. We zullen dan hetzelfde situatie krijgen als in de rest van Europa waar de markt gedomineerd wordt door een aantal grote importeurs. Dit is beslist een positieve bijkomstigheid van de crisis. Ik denk dat zwakke bedrijven zullen verdwijnen en sterke overblijven."

Voor meer informatie:
Andrey Volkov
Tropic Group
Tel: +34 605 757 727
Email: andreyvolkov1968@gmail.com
www.tropic-group.ru

Publicatiedatum: 28-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: