Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Amerikaanse Ready Pac Foods mogelijk overgenomen door Bonduelle

Vorige week maakte Bonduelle bekend dat het onderhandelt over de overname van het Amerikaanse bedrijf Ready Pac Foods, producent van kant-en-klaar maaltijden en gesneden AGF. De transactie zal voor eind maart plaatsvinden. Met de overname zal Bonduelle 100% van de aandelen van Ready Pac Foods verwerven waarna het bedrijf ondergebracht zal worden als een volledige dochteronderneming van Bonduelle.

Door overname kunnen beide bedrijven verder groeien op de levensmiddelenmarkt. Bonduelle zal zijn versaandeel kunnen uitbreiden, één van de sterkst groeiende categorieën in de AGF-sector,  die op de Amerikaanse markt echter nog beperkt vertegenwoordigd is. De Verenigde Staten zullen na de overname de grootste markt worden waar Bonduelle opereert.  Ready Pac Foods zal op zijn beurt kunnen profiteren van grotere investeringen in groei, innovatie en de uitbreiding van zijn wereldwijde bedrijfsactiviteiten. Beide bedrijven delen dezelfde kernwaarden met betrekking tot bijvoorbeeld maatschappelijk verantwoord ondernemerschap.
"We zijn onder de indruk van de uitmuntende bedrijfsvoering van Ready Pac Foods, zijn innovatiekracht en getalenteerde managementteam," laat Bonduelle voorzitter en algemeen directeur, Christophe Bonduelle, in een reactie weten. "Onze interesse in Ready Pac Foods is niet alleen te danken aan zijn aantrekkelijke productaanbod en snelle bedrijfsgroei maar ook aan de dienstverlening  die dit bedrijf zijn klanten biedt en zijn toegewijde werknemersbestand."

Ready Pac Foods en Bonduelle hebben een gemeenschappelijk doel voor ogen om consumenten te helpen gezonder te leven door vernieuwende versproducten op de markt te brengen. Het productaanbod van Ready Pac Foods vult het bestaande Bonduelle-assortiment aan. Door zijn leidende positie in de internationale agro-sector, kennis en ervaring kan Bonduelle Ready Pac Foods helpen zijn volledige potentieel te realiseren.

"Ready Pac Foods heeft de laatste jaren een sterke groei doorgemaakt en het samengaan met Bonduelle bevestigt onze bedrijfsbenadering," laat Tony Sarsam weten, algemeen directeur van Ready Pac Foods. "Dit betekent een belangrijke stap voorwaarts voor ons en we slaan hiermee een nieuwe weg in voor onze 3.500 partners. We zijn erg blij met deze investering in ons bedrijf en zijn ervan overtuigd dat Ready Pac Foods zich uitstekend thuis zal voelen binnen de Bonduelle groep."
Sarsam kwam in 2013 in dienst bij Ready Pac Foods en onder zijn leiding heeft het bedrijf en aanzienlijk groei gerealiseerd door de focus op de categorie versmaaltijden en een uitstekende bedrijfsvoering. Na de overname zal Sarsam directeur blijven van Ready Pac Foods en rechtstreeks aan Christophe Bonduelle gaan rapporteren. Het managementteam van Ready Pac Foods blijft onveranderd.

Publicatiedatum: 27-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: