Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Oude klassieker in een nieuw jasje

Nieuwe Nokia 3310 heeft batterijduur van een maand

Op smartphonebeurs MWC is een nieuwe versie van de klassieke mobiele telefoon Nokia 3310 aangekondigd. De moderne versie wordt gemaakt door HMD Global, het bedrijf dat tegenwoordig telefoons onder de Nokia-naam mag maken. De 3310 zal in de winkels liggen voor 49 euro. Bij zijn verschijning in 2000 kostte de oorspronkelijke 3310 ongeveer 500 gulden (225 euro).



Het nieuwe apparaat is geen smartphone. De telefoon draait op het besturingssysteem S30+. Er kan geen gebruik worden gemaakt van 3G of 4G, maar wel van trager mobiel internet via 2G-netwerken. Ook is het zwart-witscherm vervangen door een kleurendisplay van 2,4 inch, iets groter dan op de oude 3310. Deze toont 320 bij 240 pixels. In tegenstelling tot de oorspronkelijke telefoon van Nokia heeft de nieuwe versie ook een camera, met een resolutie van 2 megapixels.
Volgens HMD kan het apparaat op één acculading een maand lang stand-by staan en kan er 22 uur lang worden gebeld zonder het apparaat aan de lader te hoeven hangen. Ook een nieuwe versie van de bekende Nokia-game Snake is weer aanwezig. Het is nog niet bekend wanneer de Nokia 3310 in Nederland zal verschijnen.

Bron: Nu.nl
Publicatiedatum: