Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Zwitserland: Migros importeert aardappelen

Vanwege het regenrijke voorjaar viel de aardappeloogst van 2016 in Zwitserland veel kleiner uit dan in de voorgaande jaren. Veel aardappelen gingen rotten en de producten die overleefden bleven klein. Hierdoor viel de oogst uiteindelijk 23% lager uit dan het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar. Dit heeft grote gevolgen: in de filialen van Migros zijn vanaf volgende week voor ongeveer een half jaar lang geen Zwitserse aardappelen uit opslag meer te krijgen.

De co÷peratie Migros Bern Aare maakte gisteren bekend dat bij hen de Zwitserse aardappelen opraken. Woordvoerster Andrea Bauer meldde dat de overige Migros-filialen weliswaar eveneens te maken hebben met schaarste, maar dat zij hun aardappelen echter van andere leveranciers afnemen.

Migros co÷rdineert de verkoop nu zo dat al haar co÷peraties ongeveer tegelijkertijd met de import beginnen. Aangezien aardappelen in heel Europa in februari nog niet oogstrijp zijn worden ze uit verre landen zoals bijvoorbeeld Egypte en IsraŰl gehaald, deelt Migros Aare mee.

Concurrent Coop heeft momenteel weliswaar nog voldoende Zwitserse aardappelen, maar heeft eveneens de schaarste opgemerkt. Hier verwacht men begin maart met de import te beginnen, verklaarde woordvoerder Ramˇn Gander.

Publicatiedatum: 27-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: