Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zwitserland: Migros importeert aardappelen

Vanwege het regenrijke voorjaar viel de aardappeloogst van 2016 in Zwitserland veel kleiner uit dan in de voorgaande jaren. Veel aardappelen gingen rotten en de producten die overleefden bleven klein. Hierdoor viel de oogst uiteindelijk 23% lager uit dan het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar. Dit heeft grote gevolgen: in de filialen van Migros zijn vanaf volgende week voor ongeveer een half jaar lang geen Zwitserse aardappelen uit opslag meer te krijgen.

De coöperatie Migros Bern Aare maakte gisteren bekend dat bij hen de Zwitserse aardappelen opraken. Woordvoerster Andrea Bauer meldde dat de overige Migros-filialen weliswaar eveneens te maken hebben met schaarste, maar dat zij hun aardappelen echter van andere leveranciers afnemen.

Migros coördineert de verkoop nu zo dat al haar coöperaties ongeveer tegelijkertijd met de import beginnen. Aangezien aardappelen in heel Europa in februari nog niet oogstrijp zijn worden ze uit verre landen zoals bijvoorbeeld Egypte en Israël gehaald, deelt Migros Aare mee.

Concurrent Coop heeft momenteel weliswaar nog voldoende Zwitserse aardappelen, maar heeft eveneens de schaarste opgemerkt. Hier verwacht men begin maart met de import te beginnen, verklaarde woordvoerder Ramón Gander.
Publicatiedatum: