Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Spaanse bedrijf Coco Wilson importeert bio-kokosnoten uit Thailand

Goede vooruitzichten voor vers kokoswater

Coco Wilson is een verse groene kokosnoot die direct uit Thailand wordt geïmporteerd. De kokosnoot is van het ras Nam-Hom en heeft een zoete smaak. De vrucht bevat 30 tot 50 cl puur en verfrissend kokoswater 'verpakt' in de geschilde kokosnoot zelf. 

Coco Wilson werd tweeënhalf jaar geleden opgericht en is de enige Spaanse importeur van verse kokosnoten van dit aromatische ras.
De oprichters Fran Gómez en Alfonso López-Rodó leggen uit hoe het in zijn werk gaat: "De kokosnoten worden op traditionele wijze geoogst in Thailand waar zij met machetes in de kenmerkende diamantvorm worden gesneden. In koelcontainers worden zij vervolgens naar Barcelona vervoerd."

Kokoswater is geschikt als basis voor cocktails, smoothies, salades, soepen en desserts. "Momenteel bedienen we groothandelsmarkten, restaurants en hotels in Spanje. Dit jaar willen we echter ook gaan samenwerken met supermarktketens om onze afzet in Europa te verhogen," legt Gómez uit. Het bedrijf exporteert, met name gedurende de zomermaanden, naar Frankrijk, Zwitserland, Nederland, Monaco, Portugal en het Verenigd Koninkrijk. "We willen overeenkomsten sluiten met groothandelaren in Noord-Europa, wat een zeer ontvankelijke markt voor ons product is," vervolgt Gómez.Gómez legt uit dat kokoswater één van de snelst groeiende producten van de laatste paar jaar is. De drank is geschikt als sportdrank. " We denken dat het product een blijvertje is en veel potentie biedt. Avocado's hadden ook een paar jaar nodig om zich een plaats op de markt te veroveren en zijn nu één van de populairste fruitsoorten."

Coco Wilson levert zijn producten ook via de website www.cocoshop.eu.


 
"We hebben geïnvesteerd in kleurrijke branding en dit heeft de afzet goed gedaan. We leveren eveneens drie soorten openers waarmee de kokosnoten eenvoudig te openen zijn." Dit jaar is het bedrijf vanwege de groeiende vraag vanuit de drankenindustrie begonnen met de import van vers en diepvries kokoswater dat 100% biologisch is. In mei hoopt het bedrijf Coco Wilson ook in petflessen op de markt te brengen. Het product heeft alleen een HPP-behandeling ondergaan in Spanje en is tot wel 60 dagen houdbaar.

Voor meer informatie:
Fran Gómez Buiza 
Yangon Barcelona SL
C/ Esteve Terrades 21, bajos 1ª
08023 Barcelona, Spain  
M: + 34 673406835/07
http://cocowilson.com
hola@cocowilson.com


Publicatiedatum: 28-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: