Kiemen van paarse radijs zijn geweldig met een wit/paarse steel en rood/paarse blaadjes. Ze zijn perfect te gebruiken in salades en op brood. Ze hebben een licht pittige smaak en een knapperige 'bite' en zijn dankzij hun kleur ideaal als garnering.
Trimix Gourmet
Trimix Gourmet is een mix van uienkiemen (25 gram), rode bietenkiemen (25 gram) en alfalfa (25 gram). De mix werd ontwikkeld voor consumenten die van verfijnde, maar toch uitgesproken smaken met een pittige nasmaak houden.
Uienkiemen zijn geschikt voor de bereiding van voor-, hoofd en bijgerechten hebben een hoge voedingswaarde. Ze bezitten antiseptische, vochtafdrijvende en ontgiftende eigenschappen en gaan goed samen met salades, vis-(met name tonijn) en vleesgerechten. Kiemen van rode biet zijn knapperig en hebben een typische bietensmaak. Ze zitten boordevol antioxidanten en flavonoïden die nuttig zijn tegen vrije radicalen. Alfalfa heeft een zeer verfijnde niet overheersende smaak en is hierdoor veelzijdig toepasbaar. Het verhoogt de voedingswaarde van talloze gerechten en de smaak doet wel wat denken aan die van erwten of hazelnoten.
Trimix Sandwich
Trimix Sandwich is ideaal voor het bereiden van broodjes en snacks. "We hebben hiervoor drie smaakvolle kiemgroenten geselecteerd: Uienkiemen (25 gram), paarde radijskiemen (25 gram) en alfalfa (25 gram)."
TRIMIX WELLNESS
Trimix Wellness is zeer geschikt om de stofwisseling te stimuleren en bevat wortelkiemen (25 gram), Broccolikiemen (25 gram) en klaverkiemen (25 gram).
Wortel is rijk aan minerale zouten en de vitaminen B, C, D en E. Daarnaast bevat deze groente het belangrijke oxidant caroteen. De eigenschappen van verse wortelen zijn nog sterker aanwezig in de kiemen. Broccolikiemen hebben een knapperige textuur en een typische koolsmaak. Ze hebben een vochtafdrijvende werking en bevatten veel vezels, kalium, ijzer en de vitaminen A, B, C en E.
Trimix Special Wok is geschikt voor het bereiden van wokgerechten. Het bevat kikkerwten (33,3%), linzen (33,3%) en erwtenkiemen. Kikkererwtenkiemen zijn rijk aan essentiële aminozuren, vitamine A en C en ijzer en calcium en hebben een verrassend zoete smaak.
Linzenkiemen zijn bij uitstek geschikt om de inname van proteïne en ijzer te verhogen. Ze zijn de beste bron van plantaardige eiwitten en 100 gram linzen levert bovendien ruim 20% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid ijzer. Erwtenkiemen behoren tot de peulvruchten en zijn zeer geschikt om soepen een extra 'bite' te geven.
Voor meer informatie:
Vivo Soc. Coop. Agr.
Via Montaletto, 2446
47522 Cesena (FC)
Tel.: (+39) 0547 322117
Fax: (+39) 0547 321245
Email: info@germoglivivo.it
Web: www.germoglivivo.it