Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Vittorio Giorgino

Bonen uit Senegal binnen 7 dagen in Italië

De grote Italiaanse bonenproducent Giorgini Vittorio uit Cesenatico werkt al vele jaren met productiebedrijven in Senegal. De bonen worden geteeld volgens Italiaanse methoden en met de hand geplukt en verwerkt. De sperziebonen vullen het Italiaanse seizoen aan. 


Vittorio Giorgini (links) en Matteo Magnani (rechts)

"In de wintermaanden is er vraag naar kwaliteitsgroenten en dat kunnen wij leveren. De grootste volumes zijn bestemd voor de retail en worden verpakt in zakken van 500 gram of los verkocht. We leveren ook kleinere hoeveelheden in topsealverpakkingen. De zakken van 500 gram worden momenteel verkocht voor €2,40-€2,50."In Senegal werken producenten volgens protocollen van Giorgini. Doordat de bonen met de hand geplukt wordt, hebben zij een lange houdbaarheid. Ook het sorteren en verpakken gebeurt met de hand. De loonkosten zijn uiteraard laag.

Binnen 7 dagen

Het transport van Senegal naar Marokko vindt veelal per vrachtwagen plaats, waarna de bonen per ferry naar Spanje gaan. Van daaruit worden ze naar Emilia-Romagna vervoerd. De totale transittijd bedraagt 6 tot 7 dagen. Transport over zee zou een dag korter zijn maar er is maar één afvaart per week.Luchttransport is te duur en brengt bovendien logistieke problemen met zich mee omdat kwetsbare producten altijd het risico lopen op ongeplande vertragingen. "Alle teeltmaterialen worden vanuit Italië aangevoerd. Wij managen de productie en verwerking die volgens onze eigen voorschriften plaatsvindt," aldus Vittorio Giorgini.

Contact:
Giorgini Vittorio
Via Pavirana 102
47042 Cesenatico (FC)
Tel. +39 0547/676073
Email: matteo.magnani@giorgini.com

Publicatiedatum: 1-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: