Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Morton Nielsen, Egatec Packaging

Deense machine verlaagt arbeidskosten en verhoogt productiviteit

Een machine die de arbeidskosten verlaagt en daarnaast de productiviteit verhoogt, zal veel bedrijven in de sector als muziek in de oren klinken. De Deense machinefabrikant Egatec Packaging biedt zo'n machine aan en meende dat Fruit Logistica in Berlijn de gelegenheid bij uitstek was om deze aan het publiek te demonstreren.


Gunner Hansen, Morten Berenth Nielsen en Mads Nychel van Egatec demonstreren hun machine die verpakte goederen in trays sorteert. 

"Het was een geweldig evenement en we hadden niet gerekend op zoveel aandacht. Voor zover ik weet, waren wij het enige bedrijf dat dit type machine aanbood. We hadden dit jaar voor het eerst een eigen stand en dat was een positieve ervaring. De beurs heeft ons volop werk opgeleverd want mensen van over de hele wereld hebben informatie over ons product aangevraagd, zelfs producenten en retailers uit verre landen zoals Peru," vertelt Morton Nielsen van Egatec Packaging. 



Het Deense bedrijf is gespecialiseerd in het 'end-of-line' verpakken van AGF en de Standard A-One Case Packer-lijn is uniek omdat hij ontworpen is voor het tweede verpakkingsstadium, waarbij het product in dozen of trays wordt geplaatst. Normaal gesproken gebeurt dit met de hand waarbij werknemers aan een draaitafel staan. De machine doet zijn werk nadat de producten het eerste verpakkingsproces doorlopen hebben, bijvoorbeeld folieverpakking.



"De machine is te gebruiken voor producten van alle afmetingen en voor verschillende soorten verpakkingen. De verpakte producten worden voorzichtig in kratten of trays geschoven zodat er geen beschadigingen optreden. Het verpakken kan in meerdere lagen plaatsvinden en de machine kan 50 tot 80 units per minuut verwerken, afhankelijk van het aantal lagen en de dikte van de verpakking, waarna de producten gereed zijn om naar de retail getransporteerd te worden," vervolgt Morton.

Met een gewicht van 350 kilo heeft de machine een compact formaat, waardoor hij gemakkelijk verplaatst kan worden. Naast in trays verpakte producten kan de machine ook probleemloos in netten verpakte producten, zoals uien en sinaasappelen, verwerken.



Egatec Packaging heeft wereldwijd 14 dealers maar is op zoek naar andere locaties om zijn bedrijfsactiviteiten verder uit te breiden. Morton legt uit dat naast het interesseren van producenten, hij ook uitkijkt naar machinefabrikanten of -leveranciers die belangstelling hebben om de machine te verkopen en nodigt geïnteresseerden uit om contact op te nemen voor nadere informatie.

Voor meer informatie:
Morten Nielsen
Egatec Packaging Int.
Tel: +45 5077 2015
Email: fab@egatec.dk
www.egatec-packaging.com
Publicatiedatum: